Borderlands

    Borderlands

    Jocul pe care l-am jucat cel mai recent este Bor­der­lands. Este un joc destul de ok, mi-a placut faptul ca are grafica cell-shaded, ceea ce reprezinta o variatie placuta de la ma­jori­tatea jocurilor din ziua de azi.

    Povestea este ca 4 tipi cauta un loc ("The Vault") plin de comori. Fiecare dintre ei are abilitati diferite,  Roland (:D) este un fost soldat care poate depune un "automated turret". Lillith poate trece in alta dimensiune, acolo fiind in­tan­gi­bi­la si invizibila, Brick ii mare si tare, iar Mordecai ii spe­cial­izat pe Sniper rifles si pistoale si are un soim.

    Nu exista cutsce­nesuri in joc, misiunile sunt primite sub forma pur textuala, fara dialog cu personajul de la care le primim. Levelurile se fac foarte repede, astfel ramai cu multe misiuni care nu se mai merita facute, dar la care nici nu poti da cancel.

    Inamicii sunt faini initial, dar dupa un timp devin enervanti, mai ales ca in acelasi loc in­tot­deau­na se genereaza inamici de acelasi tip si acelasi level. Asta inseamna ca la iesirea din orasul initial in­tot­deau­na te intalnesti cu 5-6 skag (un fel de caini din joc) de level 2, orice level ai fi. Si is enervanti ca tot sar pe tine si nici nu mai primesti experience points daca ii omori. Si cei mai des intalniti inamici sunt cei de pe cover art, un fel de Hannibal Lecter, niste nebuni de legat care scot sunete ciudate 8-|.

    Sound­track­ul este superb, produs de Jesper Kyd, unul din com­poz­i­torii mei favoriti de Sound­track­uri pt jocuri.

    All in all, cred ca jocul merita o incercare macar.