Eureka

    Eureka

    Din lipsa de plic­tiseala m-am apucat de un serial nou: Eureka. In loc sa stau si eu pe fundul meu sa mai invat 2 zile la engleza sau sa citesc Reg­u­la­men­tul rutier, eu ma apuc de alte seriale.

    Eureka e un serial cam pe gustul meu. It has a lot of science - yaaay, chiar daca mai apar si bull­shi­turi uneori. Ca de exemplu chestia ca oamenii obisnuiti nu isi folosesc decat 10% din creier si ca daca folosesti mai mult iti descoperi puteri interioare, supranat­u­rale ^[1]^. Sau alta chestie ciudata a fost cand cineva a folosit ceva masinarie dubasha si a ajuns "stuck between seconds". Scuze, dar secundele nu is ceva chestii disparate, sunt continue pana la un nivel destul de mic, dar daca ajungi acolo "intre secunde", nu mai esti sesizat pentru ca nu poti fi observat, atat de scurt existi.  Dar exista si parti mai mult sau mai putin ok. Ca de exemplu cea mai faina salvare de la moarte in ultima secunda: ditamai laserul indreptat spre o oglinda de pe luna este deviat cu ajutorul unui jeep care in ultimul moment intra in laser. Asta chiar a fost fain, si, cred eu, plauzibil.

    In serial este vorba despre un orasel micut, fondat prin 1950 pentru a face progrese sti­in­tifice si este plin cu oameni de stiinta si ingineri si copii genii. Si inca cateva persoane, cum ar fi personajul principal, seriful Jack Carter, jucat de Colin Ferguson. Acesta portretizeaza foarte bine genul de om care se descurca bine intr-o bataie, are calitati de lider, dar ii varza la chestiile care necesita foarta multa gandire. Odata chiar da dovada de in­teligen­ta ex­tra­or­di­nara, cand intrun conflict verbal, cineva ii zice ca fiind oameni civilizati, nu ar trebui sa se comporte astfel. Replica lui Jack: "Well, you over­es­ti­mate me". Seriful  are o fiica rebela, pe care a si arestat-o si pus-o in inchisoare in primul episod. Secundul (secunda) sau este Jo Lupo, o fosta membra a Fortelor Speciale, care este in stare sa il bata pe serif.  Mai sunt cativa oameni de stiinta, unii de treaba, altii mai geeky si omul de legatura cu DoD, Allison Blake, fata de care Jack are un interes romantic. In fiecare episod un experiment sau o masinarie nu func­tioneaza cum trebuie => our heroes have to fix it.

    O chestie care nu mi-a placut in episoadele pe care le-am vazut pana acuma a fost ca multe chestii se intampla "off-screen". Jack este inscenat si Allison ordonat arestarea lui. Scena urmatoare il prezinta pe el deja in celula, mirat de faptul ca Jo il poate rupe in bataie. Ar fi fost fain sa si arate scena propriu-zisa :D. Deasemenea, chestiile stricate incep sa func­tioneze brusc dupa o lovitura sau zgal­taitu­ra puternica, incepand de la sisteme de control pentru doomsday devices pana la stilouri care fac RMN-uri.

    Alta chestie bestiala: costumul etans folosit pentru a accesa "Section 5". Arata mai degraba ca ceva din desene animate =))

    Deocamdata imi place serialul, ii dau un 9/10. O sa mai vedem peste 3 sezoane :D.