Eureka 4x01

    Eureka 4x01

    Dupa o pauza lunga (pentru mine de doar o saptamana, pentru ca doar sambata trecuta am terminat sezonul 3 :D) a reinceput sezonul 4 din Eureka. Si wooow, o reinceput suuuper. Eu ii dau un 9,5/10 (get Zoe and Lucas back and you get a 10) . Sfarsitul sezonului trecut ne-a lasat cu plecarea a mai multor personaje, Lucas, Zoe si Tess :((. In acest sezon apar in schimb personaje noi, James Callis ca unul din fondatorii orasului Eureka, si va apare si Will Wheaton intrun episod.

    Mai departe cu spoilere.

    Episodul incepe cu pre­gatir­ile pentru serbarea "Founder's day", toata lumea imbracandu-se in stilul anilor '40 (Fargo se imbraca ca Einstein, cu un " 'stache" genial :))) ) . Kevin, baiatul lui Allison, lucreaza la ceva masinarie ramasa de la originile orasului, iar Carter isi face jogul zilnic, fiind destul de deprimat dupa despar­tirea de Tess (whyyyy???? :((( ). Deodata ii suna telefonul, si in timp ce raspunde se schimba peisajul in jurul lui, copacii devenind mai mici iar drumul asfaltat devind drum de tara.

    Carter este dus in Eureka de doctor Grant (James Calis), unde descopera ca atunci era doar o baza militara acolo. Aici descopera ca si Allison, Jo, Fargo si Henry au fost dusi inapoi in timp. Jo isi face intrarea in stil, cu explozii si batandu-i pe soldati in ultimul hal. Fargo iar se trezeste dezbracat in 1947. Povestea pe care o prezinta lui Jo este faza din Terminatr. =)) @ Fargonator. Cu ajutorul lui Grant reusesc sa ajunga inapoi in timpul lor, dar dupa ce au facut mici schimbari in timeline.

    Muzica este superba, in stil jazz, potrivita atmosferei anilor '40, chiar schimband si introul, desi sper ca aceasta nu este o schimbare definitiva. Decorul este si el superb, completat de oameni in costume old school :D.

    Sper ca scriitorii vor profita de aceasta opor­tu­ni­tate super oferita de schim­bar­ile liniei temporale ca sa faca unele schimbari benefice serialului (ex: sa il aduca inapoi pe Stark). Deja au facut unele lucruri faine: Tess is back with Carter, Henry ii casatorit, actorul care il joaca pe Kevin a fost schimbat (asta poate mai mult din motive de casting si pentru ca actorul celalalt a imbatranit prea mult), iar Zane si Jo nu au fost niciodata impreuna.

    De asemenea sunt curios sa vad care va fi sto­ry­lineul principal pentru prima jumatate a sezonului. Vor incerca sa corecteze cumva "gre­selile" sau vor trai cu schim­bar­ile provocate?