Zilele orasului

    Zilele orasului

    Iara a sosit timpul pentru distractia ne­maipomeni­ta pe care o reprezinta zilele orasului, eeerrr, scuze, mu­nicip­i­u­lui Marghita.

    Se pare ca pe timp de criza oamenii sunt mai linistiti. Eu stau destul de aproape de centrul orasului, la vreo 150 m, si deobicei aud si vad tot ce se intampla. Acum in schimb muzica abia se aude (trebuie sa deschid geamul larg si sa trag cu urechea sa pot discerne ceva), iar oamenii sunt si ei destul de linistiti. In anii trecuti nu se putea dormi noaptea din cauza muzicii si a galagiei pe care o faceau unii membrii ai societatii marghitene. Acuma cea mai zgomotoasa activitate a fost facuta de copii care se dadeau pe toboganele gonflabile. Care din ceva motiv au ajuns pana la 10 m de blocul meu. What was wrong with them being far far away like until now?

    De ieri pana azi multe s-au schimbat pe strada. Au disparut multe tarabe din apropierea blocului meu, in schimb mai incolo abia se poate circula pentru ca multi si-au extins acoperisul sa fie pe jumate din strada.

    Am o cunostinta care in timpul liber se mai ocupa cu vandut de popcorn, chipsuri, langos, etc. si si el a confirmat ce se vede pe strazi: oamenii nu prea cumpara. Desi tarabe sunt si acuma destule, numai nu si cu kurtos kalacs :(, oamenii nu prea forfoteau. Si copii cu pistoale si mitraliere de jucarie sunt absenti, pana acuma am vazut doar vreo 2-3, mai demult oriunde mergeai vedea "gasti" armate pana-n dinti. Oamenii nu realizeaza ca iesirea din criza nu se face in mod miraculos, ci doar daca exista bani care sa circule. Daca toata lumea tine banii in pusculita sub pat pana vom iesi din criza atunci vom astepta mult si bine. Cresterea economica cea mai puternica se face in urma vanzarilor si a cumpara­r­ilor, that's what makes the world go round. Asa ca mai asteptam catva timp iesitul din criza, in ciuda promi­si­u­nilor gu­ver­na­men­tale.

    Anul asta au lipsit complet "roller­coast­erele". La capitolul rides erau doar bump-carturile, un trenulet pt copii mici si ceva chestie care se invartea, dar era pe un plan inclinat, nici macar in aer. Where is the hammer? Or the swinging ship?

    La capitolul muzica - fail. Muzica populara din plin. DJ-i de ieri - Deepside DJs - faceau playback. Si alte trupe mai kosher nu au fost chemate.

    Speram ca macar de artificii a fi ceva, daca restul a fost destul de mediocru. Desi mi se pare ciudat ca se incheie programul la 9. Altadata la 11 erau ar­ti­fici­ile. If the budget cuts mean a 2 hour shorter program, that doesn't sound too good for the fireworks  :(.

    Edit: Naaah, s-o respectat programu vechi, se putea sa nu intarzie? Abia la 11:20 o inceput ar­ti­fici­ile. Trecut de ora Colgate pt mine :D