Rubicon

    Rubicon

    Rubicon e un serial nou, aparut in vara, despre o con­spir­atie. And that's about it. I don't know any more. Dupa 10 episoade inca nu stiu mai multe despre ce se intampla in serial.

    In serial este vorba despre angajatii unui think-tank numit American Policy Institue (API). Aceasta institutie se ocupa cu pre­lu­crat­ul in­for­mati­ilor brute, in special cele legate de teroristi, si furnizeaza informatii folosibile, cum ar fi locatia unui terorist, ce urmeaza sa faca, etc.

    Echipa de la API

    In primul episod ne este prezentata una din echipele care lucreaza acolo. Unul din membrii ei, Will Travers, descopera in mai multe ziare in­ter­na­tionale ca au aceleasi raspunsuri la rebusurile din ziua aceea. Cand reporteaza asta la seful lui, este sfatuit sa uite de chestia asta, dar in dimineata urmatoare seful lui este omorat intr-un accident suspicios.

    Will este promovat in locul sefului sau si incepe sa caute ce s-a intamplat cu adevarat. Si timp de 10 episoade cam asta vedem, cum Will cauta si sapa peste tot sa gaseasca ceva legatura intre diverse companii. Dar nu aflam absolut nimica legat de teoria con­spir­a­tionista. Stim ca exista, din cand in cand mai vedem pe cei 4-5 bad guys la o sedinta unde hotarasc soarta unor tari si a unor afaceri, dar nu stim nimica mai concret.

    In paralel mai exista un fir epic legat de sotia unuia din bad guys. Acesta s-a sinucis, iar sotia lui incearca sa inteleaga si ea de ce a facut aceasta sotul ei. Desigur ca the evil mas­ter­minds incearca sa ii opreasca, ii urmaresc, ii ameninta, incearca sa ii omoare.

    Will sigur ca intre timp mai trebuie sa si lucreze ceva, asa ca acolo aflam despre deciziile grele pe care trebuie sa le faca membrii echipei sale, cum ar fi sa zica daca se merita sau nu o bombardare a unei locatii unde probabil se afla un lider terorist. Fiecare din colegii lui Will au problemele lor: Miles Grant este un tip inchis, fara relatii sociale; Tanya MacGaffin are probleme cu alcoolul si cu drogurile; Grant Test (cand ii zice cineva Mr. Test asa dur suna =)) ) are probleme casnice.

    In episodul 11 cele 3 fire converg, sau se pare ca se intalnesc, si in sfarsit aflam mai concret cum func­tioneaza marea teorie con­spir­a­tionista.

    Mie imi place serialul. Dar e lent. E facut in genul filmelor vechi de spionaj, cu secvente lungi, taraganate, dar si artistice, in care se arata cum vreun personaj, deobicei Will, priveste in departare ganditor, incercand sa rezolve o anumita problema. Este filmat in New York si are multe peisaje frumoase. Scenele de actiune sunt aproape in­ex­is­tente (sunt vreo 2-3 in 11 episoade), dar in locul lor este suspansul creat de incercarea de rezolva puz­zleurile, sau cand cineva e urmarit timp de un episod intreg si incearca sa scape.

    Will cu una din fetele lui ganditoare

    Titlul probabil este o referire la raul Rubicon, peste care, pe vremea republicii romane, era interzisa trecerea cu armate romane, deoarece Senatul se temea de un coup. In 49 BC, Iulius Cezar a trecut raul si a preluat el puterea, devenind dictator. Expresia "a trece raul Rubicon" se referea la trecerea unui punct de unde nu mai exista cale de intoarcere. Si in serial, Will, care urmare a de­scoperirii solutiilor din rebusuri, nu mai are ce sa faca decat sa in­ves­tigheze.

    Actorii joaca superb, mai ales James Badge Dale. Muzica este si ea una foarte placuta, clasica, mostly violin (cred, nu ma prea pricep).

    A da, este facut de AMC, care mai are doua seriale: Breaking Bad si Mad Men, amandoua seriale de exceptie. Cel putin asa se zice despre ele, pentru ca inca nu am avut timp sa ma uit la ele :((

    All in all, I frickin love this show :D. 10