Webcomics

    Pana acum cativa ani credeam ca benzile desenate sunt lame si sunt doar pentru copii mici. Apoi in schimb am gasit pe Stum­ble­Upon un link catre un webcomic interesant. Am uitat de el cateva pentru cateva saptamani, apoi mi-am adus aminte brusc de el. Am inceput sa caut prin istoricul meu de Stum­ble­Upon. Mi-a fost lene sa caut. Am inceput sa ma uit prin lista de pe Wikipedia cu toate we­b­comi­curile, organizata pe ani. Am mers pana in 2004, spre ghinionul meu, pentru ca ce cautam eu incepuse in 2003 :)). Pana la urma cu chiu cu vai am gasit Ques­tion­able Content prin history. Apoi intr-o saptamana am citit toate cele 1000 de strip-uri care erau atunci. Iar apoi am inceput sa caut si alte we­b­comi­curi, ma­jori­tatea le-am gasit pe Stum­ble­Upon.

    Acestea sunt, in ordinea aprox­i­ma­ti­va in care le-am descoperit:

    1. Ques­tion­able Content. Webcomic facut de Jeph Jacques. Stilul vizual s-a schimbat foarte mult de la inceput si acuma este foarte bine desenat. Este vorba despre viata a catorva (deja is asa multi ca ii incurc uneori) tineri intre 20-30 de ani care traiesc intr-o lume semi-fu­tur­is­ti­ca (exista roboti de casa, statie umana permanenta pe Luna si alte chestii misto de genu), care sunt mari fani de indie rock, iar una din ei, Dora, detine o cafenea numita Caffee of Doom, unde se petrece mare parte din actiune. It's pretty funny, desi merita citit de la inceput, altfel multe din glume se pierd, fiind inside jokes.
    2. Striptease Comic. Numele vine de la comic STRIP si verbul to tease, asa ca nu va ganditi la nush ce. Este vorba de o firma care face benzi desenate si au tot felul de aventuri cu gemeni rai, parintii si mai evil si asa mai departe. Este alb negru, doar ocazional, de sarbatori majore sunt publicate strip-uri colore, dar Chris Daily, autorul, stie sa redea foarte bine si nuantat ce se intampla
    3. NoObz!. Acesta se ocupa cu jocuri pe calculator in ma­jori­tatea cazurilor si le parodiaza in ultimul hal, mai ales WoW. Nu are grafica cine stie ce, dar for a computer geek it's hilarious. Din pacate, acesta nu a mai fost updatat de mult.
    4. Happysad. Este un comic foarte simplu, oamenii sunt reprezen­tati foarte simplist si stilizat, nici nu prea au nume. In ma­jori­tatea panelelor apar 2 personaje: un baiat care este foarte trist pentru ca nu reuseste sa isi gaseasca o prietena, sau cel putin nu poate trece mai departe de friend zone cu niciuna, si o fata care il tine in friend zone, dar ii da sfaturi sau il consoleaza.
    5. Wulff­mor­gen­thaler. Este un comic facut de 2 tipi din Danemarca. Este destul de hit and miss. Au zile in care mori de ras de comicurile lor, iar altele in care esti "what is so funny in this?". Stripurile sunt publicate si intr-un ziar din Danemarca, asa ca probabil unele glume se pierd in traducere. Dar cand nimeresc o gluma, atunci astia au cele mai bune comic stripuri.
    6. Us the robots. This is one is sooooo preeeeet­tyyyy. Este facut in Maya, cu randare 3D. Este vorba despre ceva roboti. Storyline nu prea exista si din pacate nu a fost updatat de foarte demult. Asta arata cel mai bine dintre toate.
    7. Cheer up Emo Kid. Dupa cum spune numele, este vorba de un comic despre un copil emo :)). Again, nu prea ii updatat pentru ca autorul este ocupat cu facultatea.
    8. Chuck&Beans. Este un comic foarte cute in care e vorba despre un caine si un iepure obsedati de tehnologie.
    9. Geek and Poke. Acest webcomic explica viata pro­gram­a­to­rilor. Si din pacate, are foarte mare dreptate, si eu am patit similar de destule ori. Grafica este stilizata si aici, dar nu sunt multe de desenat oricum: doar 1-2 personaje si cal­cu­la­toarele la care stau.
    10. Abstruse Goose. Este un comic facut de un tip cu doctorat in matematica. Ia ghici despre ce ii vorba. Si ghici si cum ii grafica.
    11. Xkcd. Este probabil unul din cele mai renumite comicuri. Deobicei sunt teme sti­in­tifice, un pic parodiate, cu o grafica stickman. Dar pentru un geek it's funny.

    Wow. Citesc 11 comicuri. That's a lot. Ma rog, vreo 4 abia sunt updatate, asa ca it's okay.

    Sper sa gasiti ceva care sa va placa si voua. Iar daca mai stiti ceva we­b­comi­curi faine, lasati un comment.