Orange Boston, part deux

    Orange Boston, part deux

    Chestia aia micuta ii singurul indicator catre faptul ca exista update oficial

    Azi pe la amiaza verific siteul Orange, fara sa ma astept sa gasesc ceva. Ma uit peste ultimele commenturi, nimic. Tutoriale, nimic. Apoi, in timp ce urmaream cu ochiul mouseul care se misca catre butonul de X, vad ceva care parca nu a fost pana acuma: Software Android 2.1. Omg, nu cred :O. Au pus cei de la Orange noul soft Android. Dar abia l-am observat. Deobicei sunt impotriva folosirii el­e­mentelor "blink" si "marquee", dar in cazul acesta cred ca ar fi fost potrivit sa fie folosite, pentru ca altfel butonasul ala mic se camufleaza perfect.

    Anyway, eu super fericit ma pun sa descarc. Si apoi vad ca Orange are servere pe dial-up, de la care descarc cu 40-50 kb/s. Are you kidding me? In 2010 se descarca cu viteza asta de la un provider de Internet care promite viteze de pana la 14Mbps prin 3G? Riiight. Daca nu aveti viteza decenta pe o conexiune prin fir, cum puteti livra prin reteaua de unde elec­tro­mag­net­ice?

    Dupa 2 ore de asteptat, in sfarsit se descarca zipul de 200mb. Mi s-a parut mie un pic suspect ca nu era pe site nici un pdf cu in­struc­tiu­ni sau ceva de genul, dar speram sa fie inclus in zip.  Despa­chetez zipul, in el este imaginea de update si inca un zip cu softul cu care se aplica imaginea. Geniuses, zip in a zip file? Desigur, in­struc­tiu­ni canci. Instalez softul de update, conectez telefonul, incepe sa mearga, apoi error. Ma uit la telefon "Cannot read image boot header" si sub logoul tampit Orange. Not good. Did I just brick my phone? Progamul de update zice sa repornesc telefonul in flash recovery mode. Guess what, aceasi eroare. Repornesc telefonul in mod normal. *phew* Merge. Toate programele, in­for­mati­ile, setarile sunt inca acolo. Imi aduc aminte ca undeva am citit ca trebuie facut si factory reset la updateuri. Incerc sa dau factory reset. "Cannot read image boot header". Fail. Pe telefon tot mi-au ramas chestiile personale, iar updateul tot nu merge.

    Googlesc chestii similare, dar nu prea gasesc nimic relevant. In schimb la un tutorial de instalat un ROM-uri custom gasesc cu litere mari: Does NOT work with Windows7 64 bit. Bine ca amu aflu. Incerc pe laptopul lui tati, care are Windows XP, dar deja e prea tarziu. Tot aceiasi eroare imi da.

    Maine o sa imi duc telefonul la service si apoi sper ca in 2-3 zile imi soseste cu Android 2.1. Si dupaia probabil mi-l rootez si o sa pun CMLMod pe el :D