Arduino

    Arduino

    Cutia mea cu Arduino

    De mult timp vreau eu sa ma apuc sa fac ceva dispozitve elec­tron­ice, sa nu ma opresc la ma­nip­u­larea unor biti din calculator, ci sa si fac ceva in lumea fizica. Pana acuma in schimb in­tot­deau­na mi-a fost lene. Saptamana trecuta in schimb am vazut un proiect super pe net si atunci mi-am comandat de pe net un Arduino. Acum, joi mi-a si sosit placa de dezvoltare Arduino Uno de la magazinul Meca­tron­i­ca \:D/.

    Cei de la Meca­tron­i­ca ofera un pachet bonus cu 35 de rezistente, 10 LED-uri si un switch. Aceasta a fost salvarea mea, pentru ca altfel nu as fi putut face nimica cu placa mea pana urmatoarea data cand as fi mers la Oradea. Acesta este deza­van­ta­jul locuirii intr-un orasel mic: nu poti gasi chestii pentru elec­tro­n­isti amatori in magazine.

    Cu ajutorul acelor LEDurilor, a rezis­ten­telor si a switchului am reusit sa fac primele doua lectii din tu­to­ri­alele Arduino: prima cu LED-ul controlat de butonas, iar in a doua LED-ul are lu­mi­noz­i­tate variabila in timp. Un pic m-am chinuit sa inteleg cum sa le realizez fara bread­boar­d­uri dar in final am gasit pe net o scheme a firelor din bread­boar­d­uri si am reusit sa realizez conex­i­u­nile care imi trebuiau mie :D. De asemenea am realizat cat de pasta sunt inca la cititul chiar si a celor mai simple scheme electrice. Mi-a luat vreo 10 minute sa imi dau seama cum sa fac primul tutorial. Al doilea a mers apoi in 5 minute :)).

    Cand merg data urmatoare in Oradea o sa imi cumpar breadboard (sper sa gasesc), po­ten­tiome­tre, con­den­satoare, un ecran mic LCD, poate chiar si ceva senzori mai simpli (aveti careva ceva re­co­man­dari?). Si apoi imi fac un touchpad :>:>.

    Mersi Dodo pentru re­co­man­darea de a folosi cabluri de IDE :D

    Btw, de ce fac astia de la Meca­tron­i­ca reclama la Yoyo-uri??? Am primit in pachet si o oferta de la un site romanesc care vinde yoyo-uri :))