rolisz's site

Jocurile anului 2011

Anul acesta au aparut multe jocuri faine: Mass Effect 2 :X, Assassin's Creed II :X, Metro 2033, Split Second etc. Dar la anul vor aparea si mai multe :D.

Topul meu este urmatorul:

Posterul la noul joc Tomb Raider

1. Tomb Raider

Incep cu Tomb Raider pentru ca e franciza mea preferata de jocuri. How can you not love Lara Croft? Mai ales ca ultimele 3 jocuri, Legends, An­niver­sary si Underworld au fost foarte faine.

Acest joc va fi un "reboot" al seriei. Actiunea va avea loc inaintea celorlalte jocuri si va prezenta cum a ajuns Lara Croft sa devina acel personaj legendar care este acuma. Ea a inceput prin a merge intr-o expeditie in cautarea unei comori, dar nava pe care este va naufragia si ea ajunge pe o insula. Si, cea mai tare parte:

At the heart of it all is a mystery rem­i­nis­cent of the TV show LOST. What is this island all about? Who are its mysterious in­hab­i­tants? Why is it seemingly impossible to escape? Lara—and the play­er—­must discover the truth.

Genial. Lost in Lara Croft. Numai sa aiba un sfarsit mai bun decat al Lostului. Altfel fac iara ca in mai cand s-o terminat Lostul :)).

Grafica va fi im­bunatati­ta, mediul in­con­ju­ra­tor va reactiona in si mai multe feluri cu Lara. Cica Lara va fi si ranita si se va vedea pe durerea si emotiile si va trebui sa strangi mancare si apa potabila pentru a supravi­e­tui. Sweet. So far so good. Numai sa nu il amane pe 2012 :((. Si is mari sanse, mai ales ca nu o aparut inca nici trailer.

2.Mass Effect 3

Seria Mass Effect are probabil cea mai bine gandita fizica al­ter­na­ti­va pe care am vazut-o in vreun joc. Prezinta o atentie la detalii ex­cep­tion­ala, cum ar fi faptul ca atunci cand calatoresc la viteze supra­lu­mi­nale, in nave, datorita "blueshift­ing", se vad razele X de la pulsari in lumina normala si alte chestii de genu. Si se dau energiile pentru diferite proiectile :D

The Reapers invade Earth \:D/. And Shepard's gonna kill'em all. Woohooo. Plus ca deciziile din 1 si 2 afecteaza povestea din 3 :>.

Dar mai ii un an pana apare asta :((. Sau poate ca Holidays 2011 se refera la Boboteaza din 2011 :D.

3. Crysis 2

Sper ca si Crysis 2 va continua meme-ul cu "But does it run Crysis?". Pro­d­u­ca­torii zic ca jocul va fi "­cat­a­stroph­i­cal­ly beautiful" si va fi si in 3D. Nooo, trebuie sa imi iau placa video noua pentru Crysis 2 :((.

Nanosuit 2, care iti da posi­bil­i­tatea sa combini puterile? Sweet. Si are upgradeuri? De ce trebuie sa devina totul un RPG? Jungla urbana? Who cares? Macar ii de­stroy­able tot mediul in­con­ju­ra­tor. :> Alienii au fost si ei schimbati, nu mai zboara ci au sunt bipezi si bantuie New Yorkul :>. Si pentru ca Alcatraz (seriously, asa ati numit personajul principal??) a furat Nanosuit 2, te urmareste si compania care fabrica acest echipament de lupta. Fun.

Si apare in martie. Cand eu ar trebui sa invat la greu. :-S

4. Deus Ex 3

Cred ca m-am uitat la trailerele la asta de cel putin 50 de ori :X.

Dupa 8 ani, seria Deus Ex continua cu con­spir­ati­ile. Si va avea influente cyberpunk si din Renastere. Deus Ex 3 are loc inaintea primului joc, pe cand inca nu existau nanoaug­men­tatii, ci doar aug­men­tatii mecanice. Pro­tag­o­nis­tul a ajuns sa aiba aug­men­tatiile sale in urma unui accident in care si-a pierdut ambele brate. Mi se pare cam naspa faptul ca se trece la un sistem de re­gen­er­a­tive health, dar e acceptabil.

Ghici cand apare? 8 Martie. I'm so dead.

5. Portal 2

Aperture Science We do what we must because we can.

For science. You monster

Conteaza aici sto­ry­lineul? Avem iarasi una bucata robot tampit care scoate remarci fara pereche pe un glas funny, una bucata portal gun si trebuie sa trecem prin puzzleuri. Au trecut cateva sute de ani de la primul Portal si Chell (pro­tag­o­nista) a fost in criostaza. Una din per­son­al­i­tatile lui Glados a trezit-o pentru ca lab­o­ra­torul Aperture Science era patruns de vegetatie. Si va exista mod mul­ti­play­er, in care se con­troleaza doua turete bipede, care au fiecare cate un portal gun. :D Gonna be awesome.

Nu poate sa apara cu 8 zile mai repede? Asa cadou frumos ar fi de ziua mea :D.

6,7 si 8: Hitman 5Duke Nukem Forever si Stronghold 3. Acestea sunt doar programate pe anul viitor, informatii despre ele nu se prea gasesc. Dar totusi sper sa apara. Duke Nukem Forever nu ma prea in­tere­seaza, l-am pus doar pentru ca are statut de vaporware legendar :D