The Event

    The Event

    The Event era unul din serialele pe care le așteptam cel mai mult în toamnă. Avea un concept interesant, s-a făcut un hype enorm, toată lumea aștepta. Azi s-a terminat serialul. Pentru că pro­ducă­torii au dat-o în bară epic.

    Premisa serialului era că prin anii 1940 s-a descoperit în Alaska un grup de persoane, care se prăbușis­eră cu avionul, și care nu aveau acte și nici nu vroiau să divulge cine sunt. Așa că au fost băgați la o închisoare făcută special pentru ei. De-a lungul timpului s-a tot ex­per­i­men­tat pe ei și au descoperit că au ADN-ul lor diferă de cel uman în proporție de mai puțin de 1%, îm­bătrâ­nesc mult mai încet decât oamenii normali și s-a dedus că sunt de origine ex­trater­e­stră.

    În primul episod, noul președinte dorește să îi elibereze pe deținuți și face tratative pașnice cu ei. Doar că va fi un atentat asupra președ­in­telui, care va fi împiedicat de o altă facțiune a ex­tratereștrilor, care au reușit să scape în 44.

    Apoi urmează o miriadă de în­torsă­turi, în primele 10 episoade tot aflăm despre facțiuni noi, ex­tratereștrii care vor să se despartă de gruparea principală, un grup de oameni care știu despre ex­tratereștrii și vor să protejeze omenirea de ei, un grup de trădători etc etc.

    Și aici încep deja greșelile scri­ito­rilor. Nu s-au ocupat destul cu grupul „The Sentinels”, which are an ancient tribe of people meant to guard humanity from the others. După ce se sinucide boșorogul în fața lui Sean, gata cu ei. Ce era pe scrollul acela? Who knows.

    Apoi cât de cretin poate să fie vi­cepreșed­in­tele? Cum face o confesiune pe față la Martinez, fără să se gândească că poate acesta îl în­reg­istrează. Sau cât de credul și naiv poate să fie de acceptă minciunile Sofiei timp de 5 episoade?

    Apoi ce dume superbe are președ­in­tele când îi în  fața cab­i­ne­tu­lui ca să fie re­in­stau­rat: "a tragedy born of insecurity and hubris" și vicepreșed­in­tele "so hungry for power that he would sell his soul and the soul of his country." Soul of his country huh? ...

    Altă greșeală majoră: ma­jori­tatea actorilor. Cam toate scenele în care joacă Sean îs extrem de fail. Și iluminarea lui Vicky că ajutându-l pe Sean acuma nu mai trebuie să îi fie rușine de acțiunile ei din trecut... c'moooon, you can do better than that.

    Și apoi tadaaaaaam. Aflăm ce îi marele „The Event” despre la care vine titlul serialului. Dacă vin toți ex­tratereștrii de pe cealaltă planetă pe Pământ, atunci ei vor evolua și toți oamenii vor muri în acest proces. Pentru detalii - read the scroll. Oh yeah, I forgot - there are no more episodes to show the scroll in! Ce metodă fail de a se scoate au ales scriitorii. Dacă puneau chestia asta pe la mijlocul sezonului ar fi atras lumea să se uite la serial și ar fi avut ratinguri acceptabil și ar mai fi avut un sezon. Dar nuuuuu, o trebui să aștepta până la sfârșit de sezon ca să facă această dezvăluire enormă.

    Ghici cum vin ex­tratereștrii pe Pământ? Cu planetă cu tot. De ce korhaz le mai trebuie spațiu pe Pământ atunci? Din câte am înțeles, SOARELE lor e pe cale să devină supernova, și radiațiile provenite de la SOARELE lor îi omorau, nu PLANETA lor. Nu pot să rămână bine mersi pe orbita lor dubashă în jurul Soarelui nostru lângă Pământ? Și ce să zic de faptul că ar produce in­sta­bil­ități majore în orbita Pământului sosirea bruscă a unei planete în vecinătate. Și nu cred că aceste in­sta­bil­ități s-ar manifesta prin cutremure de gradul 4.6, ci prin cutremure de +inf and flying away from the Sun.

    Și best part? Soția președ­in­telui îi ex­trater­e­stră și ea (mă rog, expresia de pe fața ei când a confruntat-o Martinez a cam dat-o de gol și mai demult). Se pare că scriitorii nu au rezistat ispitei de a mai adăuga încă o grupare în joc. Deși nu mai contează...

    So there you have it. The Event: Concept: 9/10. Execution: 3/10. 3 generos. 'nuff said.