Update facultate

    Săptămâna aceasta este o săptămână istorică: este sfârșitul primei jumătăți a primului semestru.

    Prof. Mureșan Marian

    La cursul de analiză de luni mi-am dat seamă că am terminat a 12-a parte din facultate. Wow, time flies. Care sunt impresiile mele despre facultate?

    Well, încântarea inițială de facultate s-a mai domolit. Tot îmi mai place ce învăț, dar mi-ar plăcea dacă am merge într-un ritm ceva mai alert. Mi se pare că am învățat puține chestii în această lună jumate.  Maybe the problem is on my end.

    La AC so far, so good. Ce am învățat până acum nu îi prea greu, cu 10 minute de citit prin Norton Guide (lista in­strucți­u­nilor de ASM), 10 minute de gândit la cazurile posibile din probleme, 10 minute de scris codul și încă 10 minute de debugging, am făcut și ultimul laborator. Și am primit o bomboană de la profesoară că am fost primul care l-a predat :D

    La FP... well... facem Python... care-i un limbaj tare ciudat. Are niște chestii foarte mișto (special methods, decorators, iterators, indentație), dar și niște chestii... care îs mai puțin plăcute (module (importarea din unul în altul e dureros), im­ple­mentarea singleton pattern se face prin voodoo magic (not kidding, cea mai simplă metodă pe care am văzut-o e să folosești un modul pe post de clasă Singleton), indentație). Proful de la laborator și seminar e awesome: gamer mai mare decât mine. Și îi chiar amuzant (deși test subjects de la tablă probabil nu sunt de acord cu această afirmație).  Azi mi-o trebuit mie să îi zic de string formatting și era să ies și eu la tablă. La cursuri facem design patterns și or­ga­ni­zarea codului, deși mă așteptam să facem al­go­rit­mică. Pat­ter­nurile pe care le facem sunt mai ciudate. Proful ne predă GRASP, care se pare că folosește ceva nume proprii pentru anumite patternuri vechi: factory pattern e Creator; delegation pattern e In­di­rec­tion.

    La BMC... well... îi logică... și îi plic­tisi­toare. Nu zic că e ușoară (ne-a dat profa de seminar ceva temă bonus la care încă mă mai gândesc), dar utilitatea materiei nu e imediat vizibilă. Mai ales când demon­strezi legea sil­o­gis­mu­lui prin 5 metode diferite, la fiecare crucindu-te mai mult decât la cea dinainte.

    La algebră... am părăsit demult chestiile tangibile. Ocazional mai revenim din K-spații vectoriale în lumea cât de cât reală a $ math­b­b{R}^{3}$, dar ma­jori­tatea timpului lucrăm (cel puțin eu) aplicând regulile mai mult sau mai puțin mecanic.

    La analiză ni s-a schimbat profesorul de curs. Nu mai este domnul Berinde, ci domnul Mureșan. Suportul de curs este cartea lui, în engleză. Pro­fe­soru­lui îi place să săreze cursul cu diferite anecdote personale (sau invers). Materia îi destul de ok (nu am depășit cu mult materia de liceu încă, mai ales că nu facem pe $ math­b­b{R}^{n} $, ci pe $ mathbb{R} $ simplu), dar, după cum o zis proful de la seminar: „când apare gamma, îl vezi pe ...”.

    Nu credeam că o să zic asta vreodată, dar here it goes: mă disperă engleza. Am mai multă temă aici decât la programare. Pentru fiecare oră am de făcut ceva tran­scrip­turi după un audio CD. Și fiecare transcript are cel puțin o pagină A4. Și cum facem engleză de „spe­cial­i­tate”, nu scap în întregime de materie nici cu diploma de Cambridge.

    La sport avem două al­ter­na­tive superbe: aerobic în sală (ating plafonul cu mâna dacă mă întind) sau fotbal/baschet afară. Yay.

    Și cam atât despre dis­ci­plinele de la facultate.

    În rest: am fost pe la vreo 5 cantine până acuma. Îi fain că am de unde să aleg (unlike home) și mi-am făcut mâncare de vreo 5 ori (and it was de­li­ciou­u­u­us :X:X:X (bine, o fost cartofi pai cu cașcaval. It's hard to screw that one up. Ce să mai zic de amestec de legume congelate cu nuggets de curcan congelate. Yummmy :D))

    Mai țineți minte că mă plângeam că îi rece în  Cluj? Well, it's even colder. Și încă nu îi iarnă. :|

    Colegii mi-s de treabă. Sper că și eu sunt coleg de treabă!

    Ok. Următorul update va fi în vecină­tatea sesiunii. Să vedem atunci ce opinie o să mai am :D

    Oh, and one more thing:

    Ce ziceți? Îmi cer scuze pentru asimetri­ile și nereg­u­lar­itățile din varianta actuală. Este doar versiunea alpha. First release. Și nu este doar vina mea (pe lângă gură nu îmi crește simetric barba X( ).