Vacanță....

    Îi vacanță. După ce în ultima zi am avut cursuri de la 8 dimineața la 10 seara (stați chill, că am mai și avut timp să mă joc X-O 3D între timp). Timp liber. Nu am proiecte de făcut pentru facultate. În afară de învățat pentru sesiune. Așa că, fiind un geek care se respectă, mi-am reînceput planul de a învăța Vim (planul acesta are vreo 2 ani vechime, ultima oară când m-am ocupat de el a fost în iulie, când am început să scriu un post. Rezul­tatele se văd în acel post). Desigur, cum acuma folosesc Python pentru facultate, am nevoie de Vim cu Python. Și, desigur, eu nu mă mulțumesc cu trecutul, am nevoie de bleeding-edge (stabil), aka Python 3.2. Și, cum am mai găsit ceva webapp mișto pentru învățat Vim, dar care folosește Ruby, am zis că am nevoie și de Ruby, și voi învăța pe parcurs.

    Problem: Vimul standard nu vine cu suport nici pentru Python 3, nici pentru Ruby (aici nu mă refer la syntax high­light­ing sau alte prostioare de genul ăsta, mă refer la folosirea Python și Ruby ca full-blown scripting languages în Vim). Pe net nu am găsit ce îmi trebuia mie.

    Solution: Să îmi compilez eu Vim cu suport pentru chestiile necesare.

    Easier said than done.

    Problem 1: Vim trebuie compilat cu make și gcc.

    Problem 2: Am nevoie de ma­jori­tatea uneltelor *nix.

    Problem 3: Git, Cygwin și MinGW toate instalează uneltele *nix. Și se crează mici în­cur­că­turi în Path-ul Windows (*note to self* move git from Program Files *end note to self*)

    Problem 4: Ruby 1.9.3 actually îi backwards compatible cu 1.9.1, așa că numele fișierelor este cu 1.9.1 sau 191, nu 1.9.3.

    Problem 5: Python 2 îi complet diferit de Python 3, în așa măsură încât în makefile îi dedicată o secțiune separată lui.

    Problem 6: Python 3.2 a introdus ceva schimbare la cum se apelează el din exterior și trebuie schimbate două linii în codul sursă vim.

    Deci așa trece o zi în viața unui geek.

    În rest, vacanța îi ok. În sfârșit am fost la cinema la Iulius: Sherlock Homes 2: A Game of Shadows. Cu Cătă. Primul o fost mai bun, dar nu mă pot plânge că nu m-am distrat la film.

    Dorm zilnic până la 11 (awesome).  Când am venit acasă, au vrut ai mei să îmi facă o surpriză și nu mi-au zis că vin după mine la Oradea. Doar că au întârziat vreo 20 de secunde, nu m-au găsit când am coborât din tren și apoi eu deja m-am urcat în taxi până când m-au sunat ei. Așa că era să le fac eu o surpriză... O altă surpiză a fost că s-a spart cadoul meu pentru mami :((

    Îs uimit ce liniște a fost Crăciunul acesta. Nu tu col­indă­tori, nu nimica. Se pare că vecinii au învățat să nu mai lase lume random la interfon.