50 Apps

    50 Apps

    Am găsit pe Internet o provocare in­tere­san­tă: să faci 50 de aplicații, mai mult sau mai puțin complexe, în 50 de săptămâni, folosind limbaje și frame­workuri diferite. 50 Apps in 50 weekseste denumirea oficială și aici se propun și temele pentru apli­cați­ile fiecărei săptămâni.

    Mi se pare o activitate ed­u­cațion­ală superbă, pentru că într-un an îți bagi lăbuțele în C, C++, Java, Javascript, Objective-C, F#, Closure, Scala, Ruby, Python, PHP, Erlang, Lisp, PL SQL, Pascal, Ada, Assembly, Go, JRuby, HTML 5, Flash, Visual Basic, C#, OpenGL și abordezi multe domenii diferiteȘ Games, Social Networking, Graphics (3D 2D), Algorithm and Data structures, Business, Com­mu­ni­ca­tion, Education, Embedded (Robotics), Dev tools, AI, Multimedia, Context sensitive, Near Field Com­mu­ni­ca­tion, Dis­trib­uted, Assistance (Text to speech), Office Utilities, Real Time, Financial, System tools, Trending, așa că voi încercă să fac pe cât posibil. Acuma îi fix sesiune, așa că primele 3 aplicații vor merge un pic mai greu, dar sper să reușesc să mai codez un pic ceva fun între 2 reprize de învățat chestii... khm... boring.

    Prima „temă” a fost dată ieri, așa că dacă vă grăbiți puteți să vă apucați fără să fi pierdut nimica (nici eu nu am făcut nimica încă). Acesta constă în a scrie în Python un web crawler care parcurge un URL dat până la o adâncime dată și returnează URL-urile în care se găsește un string. Pretty simple, eh? Mai îs câteva cerințe în plus pentru cei care vor o com­plex­i­tate extra :)), dar deocamdată eu nu o să mă bag la ele, ci mă bag la spații metrice și normate. Și la integrale improprii și duble. Și la...

    Pentru cei care se bagă, distracție plăcută și spor la codat! Pentru cei care nu se bagă pentru că nu știu programare, le recomand Code Academy și Code Year.