Arrested Development

    Arrested Development

    Cum ac­tiv­i­tatea principală a omului în sesiune  și în săptămâna dinainte este uitatul la seriale învățatul, din când în când el trebuie să se mai și relaxeze. Așa, între scrisul a două posturi pe blog. De departe cel mai tare serial pentru aceasta este Arrested De­vel­op­ment (pentru alții 18 episoade de Fringe. În 3 zile).

    Arrested De­vel­op­ment este despre „a wealthy family who lost everything and the one son who had no choice but to keep them all together”.  Serialul se învârte în jurul familiei Bluth, care este... complet dis­funcțion­ală. Per­son­ajele sunt cele mai țâcnite posibile, dar într-un mod fain. În general nu îmi plac per­son­ajele gen Dumb and Dumber, dar aici linia dintre pură prostie și amuzant-de-râzi-cu-lacrimi este umblată cu mare grijă, pe partea din dreapta de obicei.

    Michael Bluth (Jason Bateman) este personajul principal, cel despre care vorbește descrierea oficială. La prima vedere el pare a fi cel mai normal personaj din serial, este un băiat bun, harnic, își ajută familia, LUCREAZĂ, este CINSTIT, etc. Dar după câtva timp încep să se ivească și greșelile lui: tot uită cine este Anne, prietena fiului său, are probleme în stabilirea unor relații ex­trafa­mil­iale și reușește să dea cu piciorul ca *insert current best football player * în toate deciziile importante (pică de fraier de obicei, ca de exemplu când vrea să demon­streze faptul că procuroarea în cazul tatălui său nu este întradevăr oarbă, alege pentru aceasta fix ziua în care a fost dată cu șprei cu piper tipa și chiar nu vede, sau, când într-un act de rebeliune întârziată, îl ajută pe copilul său să dea foc standului de banane înghețate al familiei, în pereții căreia erau ascunși 250.000$). El lucrează de mulți ani la firma tatălui său și tot speră să îi ia locul. Când în cele din urmă ajunge la conducerea firmei, după ce tatăl său e dus la închisoare, își dă seama că firma e pe nicăieri.

    George Michael e băiatul lui. E primul rol în care îl văd Michal Cera și în care e simpatic rolul de loser pe care îl joacă. Se luptă între a fi băiatul bun care calcă pe urmele tatălui său, și a fi un adolescent obișnuit. Verișoara lui, Maeby (pronunțat maybe), nu îl ajută să facă lucruri bune, ci tot îl instigă la rebeliune, ea nefiind de acord niciodată cu părinții ei și încearcă să saboteze tot ce fac ei sau ce îi zic ei să facă. Desigur, de obicei ea pățește și se bagă în activități nașpa (mama ei nu vrea să lucreze copilul ei prețios, la care Maeby vol­un­tari­ază să lucreze cu George Michael la standul de banane înghețate. Următoare scenă: „This is the lamest rebelion ever”).

    Magician Alliance

    Fratele său George Oscar Bluth II (Will Arnett), supranumit Gob (pronunțat „Job”), este „ma­gi­cian­ul” familiei. El a înființat „Magicians Alliance”, doar ca mai târziu să fie dat afară pentru in­com­pe­tență. Tot timpul încearcă să facă trucuri, dar de obicei nu îi reușesc. Cel mai reușit truc al lui este scu­fun­darea iahtului familiei. Este cel mai afemeiat membru al familiei, dar nu reușește să își facă prieteni pentru că tratează pe toată lumea fără respect. Dar nici el nu este tratat cu respect de nimeni, mai ales când iese din cămașa lui lichid de brichetă, folosit în trucuri. Pentru câteva episoade este președ­in­tele firmei Bluth, dar fără nicio putere, fiind doar o marionetă menită să distragă atenția in­ves­ti­ga­to­rilor federali.

    Sora sa Lindsay Fünke este activista familiei. Oriunde și oricând este ceva cauză nevrednică de promovare, ea este prezentă și face proteste.  Deși pare în­creză­toare în sine, are stimă de sine mică, mai ales datorită faptului că mama ei o tot critică și pentru că scârțâie puternic căsătoria cu soțul ei, Tobias. Acesta este o perlă în sine. Tot ce zice se poate interpreta greșit, nu știe ce vrea de la viață, deși a fost psihiatru, a încercat și meseria de actor, și cea de „blue man”. De asemenea este un „never-nude. They are literally dozens of us in the world”.

    Capul familiei, George Bluth Sr., este un escroc, care a furat și a înșelat tot ce a putut și în final ajunge la închisoare, unde continuă să fure și să înșele. Din închisoare face o serie de videouri pentru self-help și ceva „protein bar” pentru slăbit, pe care le vinde la tele­mar­ket­ing. Mai târziu evadează, simulând un atac de cord. Familia este la spital, toți fiind în­gri­jo­rați pentru tatăl lor, când apare doctorul și le zice „He's gone. We did everything we could, but he got away from us”. Ce înseamnă asta? Că a dispărut din spital, nu că a murit. Acesta este doctorul familiei și în­tot­deau­na se exprimă greșit.  Una din expresiile dese ale tatălui este „I've got the worst *beeep * attorneys” (serialul se folosește de sunetul de beep aproape în mod artistic), pentru că avocatul lor este extrem de in­com­pe­tent, o dată chiar mergând la judecată fără să citească dosarul cu oferta pe care le-a făcut-o acuzarea „Your honor, can you give us more time? I didn't read the file. It's really thick. Look, I'll start right now”.

    Cel mai frate este Byron „Buster” Bluth. Meseria lui: student pro­fe­sion­al. A făcut studii despre ceremonii ale indienilor americani, despre agri­cul­tura din secolul 18, și despre car­tografie, dar când primește în mână o hartă, reacția lui este „The blue is obviously land”.  Are o relație foarte ciudată cu mama lui, este copilăros și nu știe cum să se comporte cu oamenii. Are atacuri de panică atât în spații închise, cât și în spații deschise. În sezonul doi „a loose seal” (aluzie spre mama lui, Lucille) îi mușcă mâna când se bagă și el pentru prima dată în ocean. Atunci când familia este la spital, vine la ei doctorul și le zice „He's going to be all right”. În sfârșit ceva vești bune de la doctor, nu? Nope, „It means he is going to be able to you use only his right hand only”. Dupaia el poartă o mână prostetică, la început un cârlig, iar mai târziu ceva mecanic. Una din replicile lui frecvente este „I'm a monster”, după ce distruge sau sperie pe cineva cu mâna lui ar­ti­fi­cială.

    Aș putea să mai zic multe despre personaje și situații, dar mai bine vă uitați și voi. Deși e mai vechi serialul (2003-2006), există un zvon că cică vor mai apărea 10 episoade anul următor și un film \:D/

    Nota serialului: 11.