Prima sesiune...

    Prima sesiune...

    ...și-am doborât recordul de vizite pe bloooog, și-am doborât recordul de vizite pe bloooog, și-am doborât recordul de vizite pe bloooog, și-am doborât recordul de vizite pe bloooog \:D/. În două săptămâni jumate am avut peste 7000 de vizite.

    Wait, postul ăsta îi despre sesiune. Păăăi, ce să zic. Sesiunea îi fuuuuun. :D În sesiune faci (mai mult sau mai puțin) un singur lucru: înveți. Nu tre' să mergi să pierzi vremea la cursuri, nu parcurgi material într-un ritm extrem de lent, punctat de exemple sau de anecdote personale ale pro­fe­soru­lui, nu tre' să te scoli devreme, etc.

    Mie îmi convenea că, de exemplu, la algebră și BMC puteam să parcurg materia în maxim 1 zi bună de învățat. Și brusc teoremele de la algebră aveau sens (seara de la 6 la 8 vedeam doar permutări ale acelorași cuvinte. Indecșii vari­abilelor chiar erau permutări).

    Câteva chestii pe care le-am învățat în sesiune:

    • Pepsi te ajută să stai treaz. Dar numai când vrei să te culci. Până la ora 10-11 mi-era un somn de numa numa, deși beam câte 2-3 pahare de Pepsi. Pe la 12, când să mă culc, mai că nu făceam ture în jurul blocului.
    • Prezența la seminarii și cursuri în timpul anului ajută. Nu îi totuna când pentru prima oară în sesiune vezi un caiet de materie sau când mai ai ceva frânturi vagi că parcă ai mai făcut exerciții similare, cândva și undeva, deși nu ești sigur exact când și unde.  Și chestia asta este dovedită     științific. Se numește "Spaced     repetition" și se bazează pe faptul că "uitarea" este un proces util pentru învățat. După ce se învață ceva prima oară, cel mai bine se reîm­prospătează conținutul dacă este parcurs din nou atunci când aproapre l-am uitat     deja.
    • Repetatul înainte de sesiune ajută și el mult. La analiză, algebră și BMC am parcurs cel puțin o dată materia în luna dinainte de sesiune și stilul de învățare a fost mult mai lejer apoi față de AC, unde am avut 3 zile să citesc aprox. 300 pagini. Și să mai și fac exerciții.
    • În sesiune se fac prieteni noi :)) Ajungi să cunoști oameni din alte grupe cu care dai, ajungi să cunoști oameni prin blog (unii fiind foarte de treabă și îți trimit poze cu subiecte fără să le ceri). All in all, fun.
    • De asemenea, omletele îs yummy-yummy și se fac repede, iar orezul se face încet și se umflă enorm de mult. Două căni de orez => arunc  jumate afară.

    Notele nu le am încă pe toate (cât de mult poate dura să se verifice un test unde jumate din exerciții îs grilă?). Hai că înțeleg la AC, că și eu am scris 12 pagini și nu aș vrea să fiu corectorul lucrării mele!

    O să închei cu un verset care m-a călăuzit în sesiune: "Calul este pregătit pentru ziua bătăliei, dar biruința este a Domnului" (Proverbe 21:31)