Experiența mea cu Linux part 5

    Ai de capu meu ce nașpa și instabil îi Linux. Windows 98 îi mai stabil decât Everestu în comparație :| Noooooth­ing works on this POS.

    Să începem cu ce îmi trebuie la internship: Ruby și Rails. Cred că am recompilat ieri de vreo 10 ori Ruby, pentru că tot de­scop­eream pe rând că am nevoie de librării în plus. De ce nu îi făcută chestia asta cu un sistem de dll-uri? Ruby on Rails is supposed to be the end of all on Linux. Pe Windows mi-o luat mai puțin să îl instalez.

    Apoi, de vreo 2-3 ori mi-o dat un crash foarte dubios interfața grafică. It simply refused working. Nu știu dacă este pur și simplu datorită faptului că nu am drivere dedicate pentru placa video. Oh, și de-asta la ceva demo WebGL am 6fps în Linux și 50-60 în Windows.

    Apoi, bateria mă ține mai puțin de două ore jumate. Pe Windows îi 5 ore lejer. Și încă am baterie extinsă. Nu știu cum consumă mai puține resurse Linux, că la baterie sigur nu se vede.

    Apoi, instalarea JDK oficial de la Sun îi... annoying și lungă. Deobicei înțeleg avantajele liniei de comandă. This is not one of those cases.

    Apoi, cititorul de amprente... nu merge. Am instalat ceva package pentru el. Când să îl pornesc, crash. Brilliant.

    Apoi, Clementine îi monumental de prost. Îmi blochează tot dacă încerc să îl pornesc înainte să montez partiția pe care îi muzica.

    Să mă mai leg de Empathy și Pidgin? Primu îmi dă o eroare de Telepathy la startup, al doilea iar îi... groaznic. Ugh. Empathy vine cu Ubuntu. Ar trebui să fie mult mai stabil.

    Concluzia: Cathedral vs Bazaar îi abureală. Tot nu îi mai bun softu Linux pentru că îi crowd­sourced.