Harap Alb Continuă

    Harap Alb Continuă

    Cu toții îl știm pe Harap Alb. Dacă nu din copilărie, măcar din liceu când am învățat la română despre drumul inițiatic pe care îl parcurge eroul în basmul românesc și sem­nifi­cația numerelor magice.

    Dar copiii (și mulți adulți) din generația cu 140 de caractere pe Twitter nu mai au răbdare să citească o poveste de 34 de pagini, ci au nevoie de orice în fărâme mici (și colorate dacă se poate).

    Mno, amu puteți să vă bucurați de Harap-Alb așa: cu puțin text și cu imagini. Câțivi tipi mișto de la Editura Hac s-au pus să facă comic bookuri cu Harap Alb. Motivația? De ce să citim noi reviste cu supereroi americani, când avem și noi eroi populari cu aventuri in­tere­sante.

    Primul episod al revistei a apărut săptămâna trecută și e superb. Ea a fost ilustrată de Andrei Moldovan și scrisă de Mihai Ionașcu și Octav Ungureanu. Ea începe cu scrisoarea Îm­părat­u­lui Verde către fratele său și se termină cu prințul devenind sluga Spânului. Îs multe detalii mici și drăguțe, cum ar fi faptul că frații lui mai mari au fie mustață, fie cioc, doar mezinul are încă fața fără puf :))) Dialogul e bine scris și destul de amuzant. Spânul este sâsâit, și la un moment dat Harap-Alb se gândește „Ce mă enervează sâsâitul ăsta!”. Povestea e puțin adaptată pentru mediul acesta (superhero comic books), Spânul având puteri supranat­u­rale și el, etc., dar în linii mari se recunoaște povestea.

    Cu asta este umplută jumate din revistă. Apoi mai sunt câteva chestii în plus, cum ar fi reclame, editorial, câteva interviuri șiiii două chestii foarte faine: prima parte a unui foileton despre Haiganu (Ochilă) și un mini-comic despre Povestea lui Miron, zis Gerilă.

    Băieții nu se vor mulțumi să prezinte doar povestea lui Harap Alb, ci vor să meargă mai departe, de aceea au denumit revista Harap Alb Continuă. După primele câteva episoade, vor trece la alte aventuri, scrise tot de autori români, care prezintă întâmplări colective sau in­di­vid­uale cu Harap Alb și prietenii săi. Abia aștept :X

    Revista este 4.9 lei, merită atât și chiar mai mult sprijin un produs românesc original. Go for it.