Fun at Arka Park

    Fun at Arka Park

    Ieri a fost probabil cea mai tare zi din vacanța asta pentru mine (bine, poate dacă mă prind cum să im­ple­mentez și să folosesc au­toen­codere și RBM-uri în theano, o să fie o zi și mai faină :D): am fost la Arka Park, la vreo 20 de kilometri de Sibiu.

    Arka Park e un parc de aventură unde ai tot felul de curse de obstacole în copaci. Și îi awesome :X:X

    DSC00541

    Sunt vreo 6 trasee de diferite di­fi­cultăți, unele doar pentru copii, altele necesită >16 ani și peste 1.50m înălțime. Fiecare traseu este compus din mai multe jocuri (între 8 și 13), fiecare joc fiind un mod diferit de a ajunge de la un copac la altul. La unele trebuie să treci peste o plasă de frânghie verticală, la altele pe scândurele orizontale care se bălăngăne tare, să treci printr-un „tunel” de lemn, etc.

    DSC00563

    Eu am fost pe 3 trasee și au fost câteva jocuri de care abia am putut să trec (ma­jori­tatea cu frânghii :-". I seem to have a thing against ropes), iar la unele mă mir cum poate să treacă cineva care are pasul mai mic :-S

    Eu am făcut o mică prostie acolo: nu mi-am luat mănuși. Acestea se vând separat de echipa­men­tul de protecție (cască + ham) pe care îl închiriezi la intrare, și la început nu credeam că îmi trebuiesc. După 3 trasee mi-am dat seama de greșeala mea, mă usturau palmele și am avut o julitură mică.

    DSC00588

    Staff-ul e foarte friendly și te ghidează dacă nu te descurci la vreun traseu, sau, dacă e nevoie, vin după tine cu scara și te coboară :-S.

    În afară de trasee, mai sunt 3 tiroliene, din care una pornește de la vreo 15 metri înălțime. Și cum trebuie să te asiguri cu carabinele de securitate tot timpul, ia mult timp să te urci până acolo :))) Și la sfârșit e super fun dacă nu reușești să te prinzi de plasă, pentru că aluneci înapoi vreo 5 metri și trebuie să te tragi cu mâna până la capăt :D

    DSC00599

    Cei de la parc sunt foarte atenți la siguranță, la început oferă un mic instructaj de folosire a hamului, tirolienelor, etc, și apoi chiar și la urcatul unei scări de 1 metru te pun să te asiguri cu 2 carabine.

    DSC00684
    DSC00688

    Dacă aveți vreun drum prin Păltiniș, să intrați la Arka Park, că sigur o să vă distrați de numa :D