Code Retreat 2013

    Code Retreat 2013

    Unul din eveni­mentele de programare care mi-au plăcut cel mai mult anul trecut a fost Code Retreat. Azi a fost ediția 2013.

    A început bine: pro­pri­etara (sau cine trebuia să deschidă La Cizmărie) avusese ziua de naștere ieri, și a pierdut cheia/nu a fost disponi­bilă, așa că de la 8:30 până pe la 9:15 toți am stat afară în frig. Măcar a fost ușor de găsit, că altfel era greu să îți dai seama unde e. Apoi a venit cineva și a spart ușa și așa am putut intra :))) Din această cauză aici s-a făcut cu o sesiune mai puțin.

    Anul acesta a dominat puternic .NET (C#) și au fost destul de puțini cu Java (să nu mai vorbim de alte limbaje, mai dinamice). Din grupa mea eu am fost singurul cu Python, și anul acesta la toate cele 4 sesiunile am folosit Python.

    În prima sesiune am reușit să terminăm și să și facem ceva afișare simplă în consolă :D

    La următoarea sesiune am încercat să trec spre alte reprezen­tări și abordări și a ieșit interesant. În pauza de masă, Costin a început o discuție de cum am putea reduce la maxim dependința pe faptul că îi un grid bidi­men­sion­al și ortogonal, și s-a ajuns la topologia spațiului și cum se poate injecta cu influențe minimale în cod. Fun stuff.

    Așa că după masă am făcut cu Costin și am făcut TDD ca la carte. Aka ANNOYING. O dată am scris un test, care trecea din prima, și a trebuit să stric chestii, pentru că altfel, conform TDD, testul acela nu are nicio valoare. Dar, ca sesiunea de anul trecut cu Daniel, a fost destul de mind opening să lucrezi așa migălos și precis.

    Ultima mea sesiune am făcut-o cu Andrei și am încercat să facem cât de generic posibil. Deși nu am apucat să terminăm (la un moment dat am uitat un self și mi-a luat 5 minute să mă prind de unde vine eroarea aia complet ilogică), am fost mulțumit de cât ne-a ieșit.

    Mi-ar fi plăcut să fac o sesiune cu Ovidiu în F#, dar el era și mai căutat decât Python :)))

    Ca anul trecut, mi-am pus codul pe GitHub.

    Pentru edițiile următoare de Code Retreat aș vrea să încerc și alte limbaje, de preferat ceva funcțional (Haskell :-" )