Gentoo vs rolisz, round 1

    După aprox­i­ma­tiv o săptămână, am reuşit să instalez Gentoo. A fost o experienţă destul de painless, îi un handbook foarte detaliat. Mi-a luat ceva Googling la început să aflu cum mă conectez de pe Minimal CD la rețeaua wireless prin WPA, dar apoi a fost destul de lin totul, chiar dacă pe alocuri boring: la fiecare opțiune a kernelului, să caut dacă îmi trebuie sau nu. Și îs multe opțiuni la kernel. Și apoi să caut USE flagurile care îmi trebuiesc.

    Vinerea trecută am reușit să termin de compilat și instalat tot și am dat să repornesc. Doar că a apărut o mică problemă: nu îmi vedea plăcile de rețea, nici pe cea Ethernet, nici cea wireless. După mult căutat pe Google, mi-am dat seama că probabil nu mi-am compilat ceva bine. Sau am pus ceva ca modul, și trebuia să fie builtin, sau invers, sau nu am pus deloc.

    Așa că am căutat mai bine exact ce model au plăcile mele, am recompilat kernelul (și desigur am mai piscălit la opțiuni) și apoi ... îmi dădea o eroare la încărcarea modulului aferent, pentru că am schimbat ceva opțiuni între două compilări con­sec­u­tive și cred că o păstrat ceva în cache.

    Așa că o trebuit să fac un make clean și să recompilez kernelul de la 0. Prima oară nu am reușit să fac placa de rețea să meargă, am mai piscălit ceva prin opțiuni, recompilat și instalat kernelul, și acuma nu mai bootează deloc :(

    Gentoo - rolisz: 1 - 0