rolisz's site

Subiecte PW

Programare web 2014, profesor Bufnea Darius.

Ca să încep anul cu bine, iată subiectele de la PW (mersi, domnule profesor)!

Subiect 1 2012

Următoarea problemă se va implementa folosind PHP ca tehnologie server side:

Într-o tabelă a unei baze de date există definiți uti­liza­tori cu cel puțin ur­mă­toarele pro­pri­etăți: nume de utilizator, parolă. Un utilizator după ce se au­t­en­tifică:

Punctaj:

Timp de lucru: 3 ore.

Subiect 11

Problema de mai jos va fi im­ple­men­tată folosind tehnologii JAVA (servlet, JSP) server side.

Un utilizator după ce în prealabil se au­t­en­tifică pe baza unei parole dintr-o bază de date își poate gestiona un play list de videouri, ??? iar utilizator neau­t­en­tifi­cat poate viziona play list-ul respectiv. Se cere:

Punctaj:

Avem voie cu doc­u­men­ta­tia de PHP, Servlet, JSP, Stack­Over­flow, etc. Nu avem voie cu Facebook, Y!M, alte chestii de chat.

Mi-o luat proful subiectul meu inainte sa ii fac poza :( Am avut sa fac in Java un joc de "potriveste descrierea la imagine". Imaginile impreuna cu de­scrier­ile se luat din DB, se afisau aleator si userul trebuia sa selecteze perechile corecte. Toate ver­i­fi­car­ile se faceau prin AJAX. Daca reusea sa potriveas­ca corect si era in top 3 dupa timp, i se cerea numele si se punea in Hall of Fame (alta tabela din BD). Cei care au reusit sa bata recordul de timp, puteau sa adauge si ei alte poze (doar link, fara upload).

Subiect PHP: Pentru im­ple­mentarea următoarei probleme se va folosi PHP ca și tehnologie server side. În cadrul unei baze de date menținute server side se memorează date despre produse (cel puțin patru atribute: nume, descriere, preț, imagine + id). Aplicația nu trebuie să permită in­tro­duc­erea produselor, acestea se pot insera direct în baza de date. Un utilizator, (care se poate au­t­en­tifi­ca sau nu, la libera voastră alegere) i se prezintă o pagină de index ce conține doar numele produselor, uti­liza­torul putând vizualiza toate detaliile despre un produs mergând cu mouse-ul deasupra numelui produsului. În acest moment i se va afișa un div în dreptul cursorului de mouse și al produsului ce va conține conține in­for­mați­ile detaliate despre produsȘ descriere, preți, fotografie. Dacă uti­liza­torul părăsește cu mouse-ul zona produsului acest div cu informații va fi ascuns. In­for­mați­ile detaliate despre un produs se obțin cu ajutorul unui call AJAX ce returnează o expresie JSON. Dacă se merge cu mouse-ul deasupra numelui unui produs despre care s-au cerut informații detaliate anterior, aceste informații vor fi afișate fără a se mai face call-ul AJAX (vor fi luate dintr-un cache local). După închiderea ferestrei browseru­lui și revenirea la pagină, aplicația va permite:

Punctajul a fost similar cu ce a zis la exemplu.