rolisz's site

Subiecte SOD

Cam greu m-am apucat de lucru azi, dar există progrese. Faceti bine și învățați să folosiți Git și GitHub, dragi colegi, că acolo o să pun ex­er­ciți­ile.

Spor.

Btw, știe cineva un plugin pentru embeding GitHub repos într-un post Wordpress?

Deja vu anul trecut, la SO. Doar că acuma le-am pus pe GitHub. Robi, dacă iar îți pică probleme care le-ai scris de la mine pe fițuică, dai un suc.

Să-mi trag pălmi, de ce mi-o fost lene alaltăieri să rezolv cum trebuie problema 4??? Ia ghici ce am primit azi....

1. Conceptul de socket, tipuri de socketuri, adrese socket. (17.5%) 2. Structura generala a unui sistem de operare: partea de control. (17.5%) 3. În folosirea unei variabile condiționale apare și un mutex folosit pentru a sincroniza accesul la condiția verificată. Acest mutex se trimite apelului pthread­_­cond_wait. Ce face acest apel cu mutexul și de ce? (10%) 4. Se citesc de la linia de comanda n cuvinte, pentru fiecare argument se face câte un thread care numără vocalele din argument într-o variabilă globală. Se fac sin­cronizările necesare. 5. Să se scrie o aplicație client-server în care clientul trimite serverului un username și serverul îi trimite înapoi câte procese aparțin de uti­liza­torul dat.

La 5 nu era oblig­a­to­riu să se facă cu threaduri.

La celălalt subiect problemele au fost P1 și P2. Teoria a fost threaduri, nu știu ce, și o întrebare despre ce îi mai eficient să folosești între sockets, mailslot, pipe, FIFO, memorie partajată pentru un program logger, care adună informații mici de la mai multe programe.

Timpul a fost de 2 ore jumate.