Used by me 1

    Used by me 1

    In aceasta serie am sa prezint cateva programe sau siteuri pe care eu le folosesc zilnic sau aproape zilnic si pe care le consider utile. De-a lungul anilor am ajuns sa vad o tona de programe, mi-am instalat foarte multe de calculator, dar de ma­jori­tatea am si uitat apoi, doar cand mai faceam curatenie prin calculator observand "niiii, aveam un program dinasta pe comp, looool". Aici voi incerc sa prezint cele care mi-au si ramas in memorie. Voi incepe cu doua programe pe care le vad zilnic, fara nicio exceptie : Digsby si Evernote.

    1. Digsby

    Digsby este cel mai fain "mess" pe care l-am gasit eu pana acuma, si am incercat multe: Trillian Astra, Miranda, Pidgin, Instant Bird etc. Are aprox­i­ma­tiv aceleasi fea­ture­ruri ca si Trillian, poate acesta fiind un pic mai bun la nivelul video chat si voice chat, dar cum eu nu prea (aka never) folosesc aceste chestii, interfata mai atractiva de la Digsby m-a convins.

    Chestii care is faine la Digsby: suport pentru multe protocoale: Yahoo, MSN, GTalk, Facebook Chat, AIM, ICQ etc. Suport pt social networks. Ii chiar fain sa primesti notificari despre postari pe Facebook sau pe Twitter chiar in clientul IM. Si in final suport pt Yahoo Mail, GMail, Hotmail. Si cu asta basically toate formele de comunicare elec­tron­ice sunt acoperite de catre un singur program. What else do ya need? Alta chestie care imi place este ca poti ordona contactele dupa marimea logului, astfel cei cu care vorbesti cel mai mult ajung in capul listei pentru acces mai usor. Sunt destul de multe skinuri pt Digsby asa ca interfata poate fi schimbata destul de usor. Con­ver­sa­ti­ile sunt salvate in format HTML, deci pot fi citite usor, nu ca cele de la mess care is criptate. If your a paranoid nut, this might be a problem, but otherwise it's easier to search through it. Mai multe con­ver­sa­tii pot fi unite intr-o singura fereastra cu mai multe taburi, a la Firefox.

    In schimb chestia cea mai tare pe care nu am vazut-o inca in niciun alt program de IM este docking si auto-hide. Asta inseamna ca la mine Digsby ii setat sa fie in permanenta in partea dreapta a ecranului, lipit de margine, si se ascunde automat si nu reapare decat daca merg cu mouseul la marginea respectiva. Ii suuuper chestia. Nici nu mai ocupa loc Buddy Listul in taskbar, dar ii in­tot­deau­na accesibil. M-am obisnuit deja foarte puternic cu asta, si cand nu sunt acasa si intru undeva pe mess, din reflex merg spre partea dreapta dar nu se intampla nimica :(.

    O chestie naspa la Digsby ar fi platforma cam inchisa pt ca nu permite inca crearea de third-party plugins. Si unele chestii lipsesc: conference chat, file transfer decent (ma rog, asta ii problema la ma­jori­tatea pro­gramelor ne­pro­pri­etare)  si absenta unui voice chat. Adica ii ceva foarte dubios, dar ii rezolvat complet in afara pro­gra­mu­lui, prin ceva utilitar de pe net.

    Cum aceste chestii pe mine nu ma deranjeaza, acesta ramane pentru mine deocamdata programul IM favorit si pe care il recomand la toata lumea.

    2. Evernote

    Aceasta este memoria mea. Toate chestiile pe care trebuie sa le tin minte, toate ideile pe care le am le notez in Evernote si apoi le revad mai tarziu. Se pot creea diverse notite. In figura se vede lista mea de notite si selectata notita cu serialele de care am auzit si care mi se par in­tere­sante, dar de care nu am avut timp la vremea respectiva. De asemenea mai tin un to-do list si idei pt blog, dar care nu am timp sau chef sa le scriu atunci. Faza faina la Evernote ii ca se sin­cronizeaza cu un server central si apoi este accesibil de oriunde. Ii super. Si chestia cea mai misto ii ca is aplicatii pentru iPhone, Android, Palm OS si se sin­cronizeaza cu telefonul si astfel poti sa ai toate notitele tale cu tine oriunde, fara sa te chinui cu sin­cronizarea deoarece se intampla automat. Si pot fi incluse si poze sau pagini web (au pentru asta addonuri).

    Evernote imi este mai mult decat destul pentru toate nevoile mele de a-mi suplementa memoria, asa ca il voi folosi inca mult si bine :D. Pana ma mai tine memoria legat de parola la contul meu :)))