Used by me 2

    Used by me 2

    Astazi am sa va mai prezint inca doua programe folosite de mine: Launchy si Katmouse.  Data trecuta v-am prezentat Digsby si Evernote.

    3. Launchy

    Acesta este un program de lansat aplicatii. Este foarte practic, si a dus la faptul ca desktopul meu nu are nicio iconita pe el, iar dockul folosit de mine e mai mult din con­sid­er­ente estetice.  Cum func­tioneaza: apas Ctrl+Space si imi apare un popup in care apoi scriu numele pro­gra­mu­lui sau fisierului pe care vreau sa il deschid si voila, imi apare sub, daca intradevar acela este, dau enter si se deschide programul. Fara sa mai trebuiasca sa caut in Start sau sa minimizez toate ferestrele si sa caut pe desktop. Ii foarte rapid si nici nu consuma multa memorie.

    Launchy este foarte cus­tomiz­abil, existand mii de themeuri pentru el. As usual, look on dA for them :D.  De asemenea sunt si pluginuri care adauga func­tion­al­i­tati noi: de exemplu Weby permite efectuarea unor cautari pe internet, pe diferite siteuri care pot fi definite in optiuni. Runny poate defini argumente cu care se pot porni programe. Asta este folositor pentru programe gen Chrome la care unele optiuni pot fi activate prin command line switches. Sau asa se pot adauga note noi la Evernote. Exista chiar si un plugin care permite cautarea unor contacte in Skype, chiar si trimiterea de mesaje lor.

    Pentru Linux exista Gnome-Do si pentru Mac OS X exista Quick­Sil­ver, amandoua cica sunt mai faine decat Launchy, dar pentru Windows inca nu exista al­ter­na­tive mai faine :(. Sunt si alte launchere, dar sau sunt inca prea noi (Blaze, Colibri) sau nu se mai ocupa nimeni de ele (Enso). Asa ca deocamdata voi ramane la Launchy, care totusi este foarte bun si merita incercat.

    4. Katmouse

    Acesta este un program foarte mic, care face doar doua chestii, amandoua legate de scroll wheel. Prima optiune este de face ca scrollul sa se intample in fereastra de sub mouse, nu cea care are focus de la tastatura. O chestie atat de simpla, dar foarte utila. Cand trebuie sa transcrii ceva dintr-o fereastra in alta si nu ai c/p in mod normal treci de la o fereastra la alta, scroll down, back to the first one, write everything, back to the second one, scroll down, repeat. Cu Katmouse e simplu. Focusul de la tastatura ramane in prima fereastra, dar mouseul e deasupra la a doua, si aia este derulata in jos. Easy peasy. A doua optiune este ceva legat de schimbat ferestrele intre ele, dar nu o folosesc, pentru asta am un alt program, dar despre el voi vorbi alta data.

    Katmouse este un program care il instalez printre primele 5 pe calculator, pentru ca pur si simplu ii mai greu sa navighez fara el.