Used by me 4

    Used by me 4

    Previously on Used by me: XBMC. Iar acum, F.lux si Rainmeter.

    6. F.lux

    Interfata F.lux

    F.lux este un programel simplu, care face o singura chestie: ajusteaza culoare (tem­per­atu­ra) si in­ten­si­tatea ecranului. In timpul zilei monitorul arata numa bine asa cum ii el: afara ii Soare, inauntru ii lumina ar­ti­fi­ciala facuta sa semene pe Soare, monitorul se potriveste perfect acolo. Dar noaptea nu mai ii asa. Noaptea ochii nostrii nu ar trebui sa se mai holbeze la ceva ce are "tem­per­atu­ra" (aici ma refer la tem­per­atu­ra culorii, nu la ce masoara ter­mometrul) de 9500K. Asa ca F.lux dupa ora 9 seara treptat incepe sa scada lu­mi­noz­i­tatea si tem­per­atu­ra ecranului, la mine de la 6500K la 3400K. Trebuie sa zic ca este foarte placut asa sa stai noaptea la calculator pana la 3. Nu ca eu as face asa ceva. Never.

    Tot ce trebuie sa faceti dupa ce ati instalat e sa dati lat­i­tudinea si lon­gi­tudinea (are interfata cu Google Map) voastra si sa ziceti intre ce tem­per­atu­ra sa varieze culoarea. C'est tout. And then enjoy the blissful rest of your eyes. Iar daca trebuie sa lucrati cu lucruri color-sensitive dupa ce a schimbat F.lux tem­per­atu­ra, exista optiunea de a dezactiva pentru o ora, desi mai bine ar trebui sa va re­or­ga­ni­za­ti orele de lucru.

    A da, pana nu uit: ii cross-platform, asa ca si Linuxistii si Apple fanboys pot fi happy.

    7. Rainmeter

    Chiican

    Acum ajungem la unul din programele mele favorite de cus­tomizare. Rainmeter rupe tot cand vine vorba de a afisa informatii pe desktop si de a face actiuni in urma unor clickuri pe desktop. Are un community foarte activ, atat la partea de dezvoltare a softului, cat si extrem de multi themeri.

    Initial a pornit doar ca un program care sa afiseze ceasul, data, folosirea pro­ce­soru­lui si a RAM-ilor. Eu nu am vazut niciodata intelesul ceasului pe desktop, dar unii is mari fani.  Dar apoi a evoluat muuult, dupa o pauza de vreo 2 ani, si a inceput sa poata afisa pe desktop feeduri RSS, eveni­mentele din Google Calendar, vremea, sa porneasca diferite programe, sa mon­i­tor­izeze traficul de retea si chiar sa permita controlul unor media playere. Si in versiunea beta de acuma, 1.3, se adauga suport pentru Virtual Desktops.

    Kotoko Suit v1.0 de FaradeyUA

    Rainmeter vine din start cu o tema faina, min­i­mal­ista, Gnometer, care e extrem de usor de configurat. Poiru, cel care a facut-o, s-a chinuit sa faca installer, manual si presets tema, asa ca merge usor con­fig­u­rarea. Dar daca nu va place deloc tema, mergeti pe deviantArt and knock yourselves out. Acolo gasiti cate vreti. Sau daca sunteti mai artistici si geeky, cititi tutorial si faceti-va un skin fain. Nu ii foarte greu, dar is unele chestii care is migaloase.

    EveryDay by Deepok

    Daca o sa folositi Rainmeter pe desktopul vostru, va rog lasati un coment cu un screenshot. Chiar sunt curios ce o sa reusiti sa faceti. Daca faceti un skin propriu, cu atat mai mult. :D

    Din pacate, Rainmeter e Windows only. Sry Linux, tre sa va multumiti cu Conky, iar Apple fanboys cu Geektool. Which both suck compared to Rainmeter >:)