Used by me 5

    Dupa o pauza lunga (sry about that), mai prezint alte doua programe care sunt pe lista mea de must-install on a new Windows: KMPlayer si WinPatrol.

    8. KMPlayer

    KMPlayer este playerul meu video favorit. Arata super din start, joaca ma­jori­tatea videourilor si are hotkeys logice. Identifica automat daca sunt 2 parti dintr-un film in acelasi folder, sau daca este un sezon intreg de seriale in folderul cu videoul redat curent si trece automat la urmatorul cand se termina acesta. Se descurca foarte bine cu fisiere mari (1080p) si face seeking foarte bine. Exista o miriada de optiuni pentru audio delay, subtitle delay, tot felu de efecte video.  Se pot incarca doua subtitrari (nu stiu de ce ar incarca cineva doua, cand si una distrage atentia mult de la film).

    Pana saptamana trecuta am crezut ca a fost abandonat si ca nu va mai fi dezvoltat, cand, surpriza surpriza, mi-a zis ca exista update pentru el \:D/. The KMPlayer ain't dead yet.

    Mai am VLC pe hard pentru acele videouri care sunt corupte sau care folosesc codecuri dubashe. Daca VLC nu le reda, atunci nu le reda nimica :)). Dar la VLC nu am reusit sa gasesc pana acum un skin care sa imi placa. Hotkeyurile nu mi se reg­istreaza bine. Sa zicem ca nu ar fi mare stres sa ma obisnuiesc sa pornesc doar cu Space, fara dublu click, ca Full Screen ii dublu click nu middle click, dar saritul 5 secunde inainte sau inapoi ii tampit: Ctrl + sageti. Si oricum m-am chinuit nu a mers sa fac sa fie doar sageti. Si des nu mergea nici cu hotkeyurile default.

    9. WinPatrol

    WinPatrol in­reg­istreaza valorile com­po­nen­telor de sistem si te anunta daca ceva s-a schimbat - si iti da posi­bil­i­tatea sa revii la starea initiala. Mon­i­tor­izeaza programele de startup, addonurile IE, scheduled tasks, serviciile active (intr-o interfata mai accesibila decat cea oferita de Windows si ascunsa undeva in Control Panel), fisierul HOSTS, aso­ci­ati­ile tipurilor de fisiere, etc.

    E foarte util faptul ca poate crea o lista cu "Delayed Start". Programele care pornesc la odata cu pornirea Win­dow­su­lui, dar nu sunt esentiale din primul moment, pot fi mutate pe aceasta lista si vor porni peste un interval de timp definit de utilizator. Eu am aici programe gen F.lux, Dropbox, Daemon Tools, care le folosesc, probabil zilnic, dar care nu le folosesc in primele 5 minute dupa pornirea cal­cu­la­toru­lui. Nu ma in­tere­seaza ca de cum s-a pornit cal­cu­la­torul monitorul sa fie la tem­per­atu­ra joasa si nici nu o sa montez imagini de cum am intrat in Windows - pot sa astepte 2-3 minute, e mai important sa am acces la Explorer si la Chrome cu 10-15 secunde mai repede.

    Alta utilizare este no­ti­fi­carea cand vreun program se baga la startup. Mie Flash­playerul tot vrea sa imi bage updaterul la startup. Fara WinPatrol ar fi reusit de mult si doar ar fi utilizat resurse pe degeaba, pentru ca oricum face ver­i­fi­carea in browser.

    Amandoua programele pe care le-am prezentat azi sunt Windows only (d'oooh pentru WinPatrol :D)