Experiența mea cu Orange

    Prin clasa a 6-a am primit primul meu telefon, un Nokia... XXXX. Nu mai țin minte. A rezistat eroic tuturor traumelor pe care l-am supus și ar mai merge și azi dacă nu l-aș fi schimbat. Eram un simplu utilizator cu cartelă PrePay, părinții îmi încărcau telefonul lunar. Dar, după ce mi-am luat permisul, acum un an jumate, primul lucru pe care l-am făcut a fost să merg la Orange Shop și să îmi iau un Orange Boston. Telefon foarte bun pentru cât am dat pe el și și el a rezistat la un număr măricel de scăpări pe jos și alte chestii. Adică, până acum 3 săptămâni.

    L-am scăpat și atunci pe jos, ca altădată, nu a crăpat nimica... doar ecranul nu mai afișa nimica. Se pornea, dar nu afișa nimica, era doar un negru luminos. Okay, fac rost de un telefon temporar și îl duc la Orange Shop. Îmi vine după o săptămână. În timpul ultimului examen din sesiune primesc un SMS că pot să merg după el \:D/. Era cât pe ce se îmi ratez trenul spre casă din cauza asta, dar am ajuns cu câteva minute înainte să plece. Telefonul merge bine, până merg înapoi în Cluj: văd că îmi fluctuează semnalul și până la urmă nu mai am semnal deloc. Trecem înapoi la celălalt telefon. Îl duc într-o zi la service și când bag în el cartela, văd că totuși am semnal. Decid să nu îl las atunci acolo, dar când ajung acasă văd că tot nu am semnal. Concluzie: nu îi că nu am semnal deloc, ci doar este atenuat, și cum lângă pădure oricum îi semnal mai slab, nu mai prinde nimica.

    Ok, mai duc odată telefonul în service. Mai aștept 4-5 zile să îmi vină. Și azi primesc SMS că pot să merg după el. Yuppy. În pauza de masă merg după el și când ajung înapoi la birou, îmi pun cartela SIM și SD. Adică aș vrea să pun cartela SD, pentru că nu rămâne acolo. Pot să o bag, dar nu rămâne prinsă. Deși înainte să îl dau în service mergea. Testez cardul unui coleg, nici acela nu merge, testez cardul meu într-un card reader, acolo merge, deci problema e la telefon. Înapoi la service cu el.

    Așa că în ultimele 3 săptămâni mi-am dus telefonul din service în service :| Bine că nu am pățit aceste lucruri la sfârșitul lunii viitoare, că atunci îmi expiră garanția.

    Dar să zicem că nu ținem cont de problemele cu telefonul. Îi ok, că oricum vroiam să mi-l schimb când îmi expira perioada de contract. Problema este că îi incredibil ce ofertă jalnică au cei de la Orange. Au 13 telefoane cu Android, din care 4 sunt telefoane high end (HTC One X, câteva modele Samsung), cu mult peste bugetul meu. Cum eu acuma am un abonament Pantera 8, aș vrea să îl păstrez pe acesta, fără modificări. Well, în acest caz... ghinion.

    Telefonul nou ar trebui să fie mai bun decât cel pe care îl am din toate punctel de vedere: asta înseamnă ecran de cel puțin 3.2", rezoluție de cel puțin 320x480, cameră de 5MP, procesor > 600 Mhz (mai mare strict), RAM > 256MB, memorie internă > 512MB și să fie update pentru Android 4.0 la el. Grosimea nu mă deranjează. Well, fâs, că nu prea îs telefoane care să în­deplin­ească aceste condiții și să fie sub 150 Euro. Deși, acum un an jumate, am dat 120 euro pe telefonul curent, cu același abonament. Îi unul singur care se apropie de aceste condiții, HTC Desire C, dar are procesor de 600 Mhz. Nu cred că se mișcă prea bine cu Android 4.0 :-S. Ar mai fi tele­foanele LG Optimus L7 sau Sony Xperia U, dar acestea sunt pe la 200 euro cu abona­men­tul meu (și din ceva motiv mai îi și Motorola Motoluxe la acel preț, dar nu știu de ce, că nu se compară la features). Așa că... sau rămân cu telefonul vechi (poate în curând cu primul meu telefon), sau va trebuie să îmi activez opțiunea useless de My Smartphone 10. :| Go Orange! Pentru că activarea opțiunii de My Smartphone 5 nu mă ajută cu nimica :|

    pret prelungire
    Pretul tele­foanelor cu Android de la Orange cu prelungire abonament Pantera 8

    pret liber
    Pretul la liber

    Da, Samsung Galaxy Note, LG Optimus L7 și încă câteva telefoane sunt mai ieftine la liber decât cu un abonament nou de 9 euro. Îi vreo schemă de marketing nouă de care nu știu eu?

    Btw, dacă știți ceva magazine online de telefoane unde sunt prețuri ok, lăsați un comment.