Cura de slăbire

    Cura de slăbire

    La începutul vacanței am fost la cineva și m-am cântărit pe un cântar electronic. Și rezultatul a fost de xy kg. Care îi muuuult prea mult. Știam eu că în sesiune am mâncat în prostie (îmi place să ronțăi când învăț), dar nu credeam că am ajuns în halul ăsta. Mai ales că înainte să vin la Cluj aveam un zt kg foarte respectabil.

    Așa că m-am apucat de o cură de slăbire. În aceeași seară deja am decis (ajutat de mami) să nu mai mănânc seara. Bazat pe un articolpe care l-am citit care spuneau de un regim super-mega-hiper-sănătos, să nu mănânci timp de 16 ore, iar apoi în restul de 8 ore pe zi poți să mănânci ce vrei, am decis să încerc să urmez și eu această dietă. Nu chiar 16 ore (că îi fooooarte muuult), dar măcar 14. Pe lângă aceasta, am redus micul dejun la un simplu iaurt Danone Cremosso, la amiaz, cam ca de obicei, eventual un pic mai puțin, iar seara am redus de la 2 sandvișuri enorme la un simplu iaurt. Și mișcare. Am încercat să fac zilnic 4-5 km pe jos (era prea rece să mă apuc de alergat) și să fac flotări și abdomene.

    Prin­ci­palul meu argument se bazează pe prima lege a ter­mod­i­nam­icii. Ce intră într-un sistem minus ce iese dintr-un sistem dă diferența în energie a sistemului. Dacă timp de 16 ore nu mănânc nimica, în restul 8 orelor nu pot să recuperez (am stomac destul de mic, mă umplu repede), așa că ce intră e mai puțin. Făcând mișcare, am mărit și energia care iese din mine.

    În primele zile foamea a fost destul de cruntă, mai ales seara pe la ora 12, și dimineața la vreo 1-2 ore după trezire. Dar am început să mă obișnuiesc. Și mi-am dat seama că omul nu moare imediat de la senzația respectivă din stomac (cum credeam eu mai demult :-" ). Poate doar mi se pare, dar parcă a avut un mic efect calmant asupra mea (deseori nu am stare și tot trec de la o chestie la alta), dar fără ca să îmi ia din energia de lucru (nu mi s-a părut un efort su­pli­men­tar să învăț d3.js).

    Și am reușit. Am dat jos vreo 4 kg în cele 2 săptămâni de vacanță, ajungând la un zx kg (deși cântarul de acasă are alt kilogram :))) . Mult mai ok. Și plănuiesc să continui să țin cura până mai slăbesc cel puțin 4 kg.

    Și o chestie bonus: probabil îmi vor scădea chel­tu­ielile dramatic =)) Am decis ca atunci când am doar 4 ore la facultate, să nu mai pap nimica în pauze (mai ales nu covrigi), iar la cantină voi alege probabil doar 2 feluri, nu 3 ca până acuma :"