Gentoo vs rolisz, round 2

    După ce sâmbătă m-a bătut Gentoo, dumincă am pornit la atac din nou, de la 0. Am formatat hardul în întregime (după ce am stat 2 ore să îmi copiez chestiile de pe el pe desktopul de acasă) și am reînceput, înarmat cu mai multe cunoștințe.

    De data asta am recompilat kernelul doar de vreo 5 ori :D:D Conexiunea Ethernet mi-a mers din prima, cea wireless mi-a dat bătăi de cap vreo 2 zile. Încă nu sunt sigur dacă merge sau nu și cum să o fac să meargă automat (cică trebuie să pun și ceva Net­work­Man­ag­er).

    Azi am avut parte de o surpriză plăcută: am trecut de partea cea mai grea. Ca să instalez X-server, Gnome și Chromium aveam nevoie doar de un alt calculator (ca să nu mă plictisesc până se compilau). Xorg s-a instalat în vreo 40 de minute și a mers din start. Gnome s-a instalat în vreo 4 ore și a mers din start (după ce l-am setat să fie pornit automat de X). Iar apoi Chromium s-a instalat destul de repede (doar 2 ore), doar a trebuit să rezolv ceva dependințe circulare mai dubioase.

    Pics or it didn't happen:

    gentoo
instalation

    Gentoo - rolisz: 1 - 2 (merge și rețeaua și partea grafică).

    Acuma rămâne doar să învăț care îi faza cu userii și cu per­mi­si­u­nile și cum să fac ca pentru repornirea rețelei să nu intru cu su.

    Merry Christmas!