Review materii anul 3

    Review materii anul 3

    Ca să fie completă lista mea cu materii de la facultate, o să scriu câteva idei despre 4 din materiile din anul 3. Celelalte două materii oblig­a­torii au fost analizate anul trecut, iar opționalele au postul lor dedicat.

    • Limbaje Formale și Tehnici de Compilare. Mie îmi place teoria de aici, pentru că înveți cum funcționează expresiile regulare și cum să faci un compilator foooarte basic. Cum făcusem și cursul de com­pi­la­toare de pe Coursera, un pic m-am plictisit la acest curs și aș fi dorit să se predea mai multe chestii și într-un mod mai interesant.
    • Programare Web. Deși cu programare web am început cariera mea de „IT”-ist, totuși am învățat ceva lucruri noi la acest curs, gen cum să scrii un server web prin CGI (în C). Profesorul îi foarte ok, dar cere și JSP. Dacă ar schimba asta cu Flask ar fi super. :D
    • Medii de Proiectare și Programare. Habar n-am ce îi cu materia asta și care îi scopul ei în viață. Din lab­o­ra­toare (că la cursuri nu am fost) am înțeles că îi ceva de C#, iar la ultimul laborator a trebuit să facem un server și un client în Java și C# care să comunice între ele.
    • Ver­i­fi­carea și Validarea Sistemelor Soft. Prea multă teorie. Prea puțin se poate aplica ce se învață aici în lumea reală. Și proful a descoperit soluția la Halting Problem.

    După cum se vede, re­viewurile de acum sunt mai scurte decât cele din anii trecuți. Să zicem că îs pro­porționale cu par­tic­i­parea mea la cursuri :)))