Noh hai la vot!

    Noh hai la vot!

    On Sunday there are parliamentary elections in Romania, so I'm doing my civic duty of encouraging people to go and vote.

    După cum probabil ați auzit, mâine, 11 decembrie, sunt alegeri pentru deputați și senatori. Eu o să merg mâine la vot în Berna, cum am fost și acum doi ani, la alegerile prezidențiale. Și vă rog și pe voi să mergeți să votați.

    Ieșiți la vot, pentru că încet, încet, parcă lucrurile în România se schimbă. Și până acuma toată lumea știa că se fac mișmașuri peste tot, dar în ultimii doi ani și DNA a aflat și a și arestat oameni pentru aceasta. Deci, se poate schimbare.

    Votează, ca să poată să continue Cioloș ce a început. Dacă într-un an a reușit următoarele:

    • să reducă o parte din birocrația existentă
    • să înființeze concursul pentru directorii de școli
    • a crescut absorbția de fonduri europene de la 56% la 78% (ceea ce înseamnă   vreo 3 miliarde de euro)
    • a creat programul Gov ITHUB, care a pus online o   mulțime de date și a crescut transparența statului
    • etc.

    Atunci oare în 4 ani ce ar mai putea face? Mai ales dacă ar avea și suportul unei majorități parlamentare.

    Votează, ca să nu mori tu sau copilul tău într-un spital din România. Ca să nu scape Președintele Comisiei de Malpraxis pe ortopedie pediatrică, care a nenorocit zeci de copii cu operațiile lui experimentale și neaprobate. Citește articolul scris de Casa Jurnalistului, până la capăt! Chiar vrei să scape tipul ăsta? Sau vrei să te opereze într-o zi un profesor care nu dă niciodată pe la cursuri și nu știe să se spele pe mâini cum trebuie înainte de operație? DNA are acuma putere și e pe val, de la toate arestările pe care le-a făcut deja. Dacă iese PSD la putere, pot să distrugă tot, și majoritatea politicienilor corupți sigur vor scăpa, dar poate și alți doctori ca aceștia.

    Votează, pentru că PSD-ul are un număr relativ constant de oameni care îi votează. Dacă merg mai mulți la vot, procentajul obținut de PSD va fi mai mic. Așa că votează, pentru că votul tău chiar contează!

    Și, pentru cititorii mei creștini, mai am un argument. În 1 Timotei 2 scrie: „Înainte de toate, te îndemn să faci cereri, rugăciuni, mijlociri şi mulţumiri pentru toţi oamenii,  pentru împăraţi şi pentru toţi cei ce sunt în poziţii înalte, ca să putem duce o viaţă paşnică şi liniştită, cu toată evlavia şi demnitatea.”. Deci să te rogi pentru Cioloș, Johannis, Dragnea, cine or fi conducătorii. Iar în Iacov 2 zice: „ Dacă un frate sau o soră sunt goi şi lipsiţi de hrana zilnică, iar unul dintre voi le spune: „Duceţi-vă în pace, încălziţi-vă şi săturaţi-vă!“, însă nu le dă cele necesare trupului, ce folos?”. Deci nu doar să te rogi, ci și să faci ce poți. Cum România e o democrație, poți să mergi să votezi. Așa că du-te și votează!