Used by me 6

    Used by me 6

    După o pauză con­sid­er­abilă :">, iar am mai găsit două programe pe care să vi le mai prezint: Soluto și Listary.

    Solute Boot chop

    9. Soluto

    Soluto se auto-in­ti­t­ulează „Anti-Frus­tra­tion Software”. Ce face? Analizează diverse programe care rulează pe calculator și spune ce și cum ar putea fi optimizat. De exemplu, Soluto măsoară cât timp adaugă fiecare program care se pornește odată cu Windows-ul și oferă posi­bil­i­tatea de a elimina sau a întârzia pornirea acestor programe cu un singur click. Soluto analizează și memorează deciziile uti­liza­to­rilor și astfel poate oferi sfaturi refer­i­toare la ce au făcut alții în legătură cu diferite programe.

    Desigur, Soluto nu este chiar perfect: dacă pornești ceva aplicație cu mânuța ta în timp ce el cred că mai durează startupul, acesta va fi adăugat la lista internă a pro­gramelor de Startup :)).

    Soluto Browser Addon

    Deasemenea, Soluto mai analizează și browserele instalate pe calculator și sugerează care addonuri, extensii și toolbaruri în­gre­unează navigatul pe Internet și oferă modalitate rapidă de a le elimina pe cele problemă. Detectează frumos toate browserele (cel puțin Firefox, Chrome și IE9) și oferă posi­bil­i­tatea de a opri și pluginuri gen Flash sau Adobe Acrobat care în mod normal sunt mai greu de dezactivat.

    Mai are o opțiune de a analiza crash-urile pro­gramelor și de a sugera soluții.  Această ca­pa­bil­i­tate a apărut doar săptămâna trecută și de atunci eu nu am avut probleme cu niciun program, dar Soluto a detectat corect că în trecut am avut parte de crash-uri de la uTorrent (64bit beta :> ) și Apache Server (am făcut ceva bench­markuri cu un concurency level prea mare :)) ).

    Deocamdată Soluto e gratuit, dar e încă în beta. Dacă îl dezin­sta­lați, vor dispărea toate schim­bările făcute de el. Dar eu zic că nu are rost să îl dezin­sta­lați. Eu am scos aproape un minut de la startup time :>.

    Did I mention it has an awesome interface???

    Listary file search

    10. Listary

    Listary e o utilitate mul­ti­funcțion­ală, dar care are o chestie la care îi chiar genială: search-as-you-type. Asta înseamnă că oriunde îi o listă, (în Windows Explorer, Task Manager, di­a­logurile Open/Save etc) care conține multe elemente, puteți căuta începând doar să scrieți car­ac­terele care fac parte din chestia căutată. Căutați fișierul ex­plor­erframe.dll în System32, care conține 2877 de elemente? Îi destul să tastați „expl” în acest folder și deja l-ați găsit. Desigur, are suport și pentru caractere wildcard: * și ?.

    Și, mai are short­cu­turi pentru diferite comenzi des întâlnite: /cmd - deschide un Command Line Prompt în folderul curent (vai ce utilă îi chestia asta); /copy­fold­er­path - self-ex­plana­to­ry. Și are short­cu­turi și pentru foldere des utilizate, pentru cei cărora le este lene să își mute mâna de pe mouse :)).

    Și Listary are un UI destul de mișto și este destul de cus­tomiz­abil :))

    Ambele programe sunt Windows only.