Don’t click it…

    Don’t click it…

    78 hours, 7 minutes and counting…. Timpul trece încet....

    De când? De când mi-am șters contul de Facebook. Vineri la ora 12:49, după vreo 2-3 încercări, mi-am șters contul de Facebook \:D/. Nu a fost ușor: opțiunea de ștergere a contului îi bine ascunsă; la logare contul este reactivat no questions asked și ești primit înapoi cu brațele larg deschise; pe mine LastPass mă loghează automat în maxim 1 secundă; browserul era setat să îmi deschidă (printre altele) Facebookul la deschidere. All these were working against me. But I succeeded!

    Ce să zic că după două ore mi-am pus în fișierul hosts următoarea linie:

    127.0.0.1      facebook.com

    Asta ca să îmi opresc cumva (măcar temporar) reflexul de a intra pe Facebook din 5 în 5 minute (și să îmi aduc aminte să mai lucrez la un site, pe care l-am promis de mult timp cuiva :”> ). Între timp am descoperit că Microsoft Security Essentials e întradevăr cel mai bun antivirus ever: te protejează de cel mai mare pericol existent pentru calculator: tu însuți. Acest geniu nere­cunos­cut nu și-o dat seamă că EU am deschis cu MÂNA MEA fișierul hosts și mi l-a resetat X( Pe bune? Set­tingsMod­i­fi­er:Win32/Pos­si­ble­Hosts­File­Hi­jack? Și încă alert level Medium?

    De ce mi-am șters contul? Din cauza mai sus mențion­at­u­lui reflex de a intra pe Facebook din 5 în 5 minute. Chiar dacă intram doar pentru 10 secunde să văd că nu e nimica nou și interesant, it breaks my flow. Acuma urmează sesiunea, trebuie să mă concentrez asupra în­vățat­u­lui. Cum printre chestiile pe care le postează prietenii pe Facebook (cam singurul motiv pentru care merită folosită această rețea socială) peste 60% este un like pe 9GAG, 15% ceva aplicație tâmpită gen „Fo­tografii in­tere­san­te”/„Videouri in­tere­san­te”, care ma­jori­tatea îs mai vechi de 5 ani, 15% sunt „Află numele tău de dac” & co, iar actually relevant info e 10% => signal-to-noise ratio e 1/9. Not worth it.

    Pentru știri și chestii de tech există RSS feeduri, Twitter și Google+. La Twitter recent i-am re­descoper­it utilitatea (acum că nu mai intru pe Facebook îmi verific mai mult Twitterul). O singură pierdere micuță voi mai avea: probabil va scade un pic numărul de vizitatori în urma posturilor noi. Facebookul în mod consistent era unul din top referrals după ce scriam un post nou. Oh well, I guess I’ll just have to live with it.

    În continuare, cei care vreți să mă găsiți, știți unde să mă găsiți.

    Now if only I could trim down the number of RSS feeds I read.... and unfollow a few people on Twitter.... and get a few friends to actively use Google+...