End of June, end of college

    End of June, end of college

    Predict the next symbol in the following sequence: Anul 1. Anul 2. ???

    S-o terminat facultatea. Și ce final spec­tac­u­los. Cu peste 25.000 de vizite pe blog în ultima lună. Asta înseamnă o medie de 845 de vizite pe zi \:D/ Față de anteriorul 21900 în luna iunie din 2012, cu o medie de 731 de vizite pe zi atunci. Aș vrea să mulțumesc sec­re­tariat­u­lui că nu a afișat online rezul­tatele de la examenul scris de la licență, astfel dându-mi mie șansa de obține acele 500 de vizite necesare ca să trec de 25k în ultimele 3 ore din luna iunie.

    Pentru mine, fiecare an de facultate a fost diferit. Despre primul an, ce îmi aduc aminte cel mai mult e cum ne distram cu colegii la cursuri și seminarii. Cu George trimiteam bilețele cu mesaje funny prin sala de curs, o trolluiam pe Cristina în lifturile de la FSEGA, mă jucam Bomberman în ultima bancă la seminarul de BMC cu Reni, priveam cum colegii puneau jos pixurile de oboseală și nu mai rezistă la cursurile de Arhi­tec­tura Cal­cu­la­toarelor care durau câte 4 ore, în timp ce proful mai avea energie să se agite și să explice viguros, număram de câte ori își linge profesorul de geometrie degetele după ce a scris pe tablă, ne distram de replicile pe care le avea profesorul de analiză la seminar („rearanjăm limita cu un dribling ca al lui Messi”, ”Ceva suport de curs ne re­co­man­dați în afară de cartea domnului profesor?” „Biblia”), mersul în aproape fiecare pauză după covrigii ăia buni de pe strada Hermann Oberth (bine că m-am lăsat de ei, că altfel cine știe cu câte kilograme mai mult aș avea acuma!), my super-ninja sneaking când am intrat la cursul lui Mureșan după ce s-o terminat pauza și nu m-o observat, colegii care mi-o trimis avion cu „La mulți ani!” din cealaltă parte a sălii de curs, cum abia așteptam să se blocheze thread-ul de UI al pro­fe­soru­lui de algebră ca să reușim să îl ajungem din urmă și cum speram să nu zică despre ce o scris pe ultimele două table că îi greșit și multe altele. Ce să mai zic de stresul PRIMEI sesiuni, când încă nu știam la ce să mă aștept și la câteva materii mi-am împărțit destul de nașpa timpul de învățat (nu, pentru BMC 2 zile nu îi destul și pentru AC 3 nici atât), dar în final totul a fost ok.

    Anul 2 a fost anul în care eu am învățat pe rupte. Pe lângă cursurile normale de facultate, m-am mai înscris în avans la două cursuri din anul 3, ca să îmi fie mai lejer acesta și să mă pot angaja (and, boy!, was that one of my best ideeas ever) și am făcut o tonă de cursuri de pe Coursera și edX. Mai țin minte ce fascinant era să aflu despre cum funcționează un compilator, cum se modelează luarea deciziilor în medii stohastice, cum se face traducerea automată și câteva principii de fizică cuantică (bine, cursul acesta l-am făcut în vara dinainte, dar a fost cea mai grea chestie pe care am făcut-o vreodată). Datorită faptului că aveam materii în plus, de multe ori aveam curs la FSEGA și imediat după curs în centru, așa că tot trebuia să mă grăbesc dintr-un loc în altul. De multe ori aveam câte două ore libere între două lab­o­ra­toare, așa că m-am cam obișnuit să stau la FSEGA singur, învățând (that's the closest I got to studying at the library). Numărul de chestii funny de la cursuri și seminarii a scăzut puternic, pentru că nu mai era cu cine să te distrezi, jumate din colegi ne­maivenind la facultate.

    Anul 3 iar a fost car­ac­terzi­at de busy-ness. Cu două săptămâni înainte să înceapă anul uni­ver­si­tar, m-am angajat, part-time, deci din start aveam un baseline destul de ocupat. Apoi în noiembrie am participat la un concurs cu un proiect destul de mare, și a trebuit să îl termin. După ce am terminat cu concursul, a trebuit să mă apuc cu colegii să facem robotul, la care am lucrat până la începutul lui martie. În paralel cu asta, din ianuarie am început în­scrier­ile la masterat și apoi in­ter­vi­urile la Google. În mai am fost plecat 10 zile în America. Apoi a trebuit să îmi finalizez licența. Unul din prin­ci­palele efecte secundare ale acestui program intensiv a fost reducerea puternică a serialelor urmărite (vreo 2 pe săptămână) și a filmelor vizionate (vreo 2 pe lună). Sper ca aceste numere să rămână tot așa :) O altă chestie a fost cum am cam învățat să mă folosesc de timpul puțin pe care îl aveam ca să mai citesc când apucam din Biblie sau din alte cărți creștine. Și ce să mai zic de faptul că timpul petrecut încercând să adorm s-a redus la o zecime din ce era până atunci :D.

    S-a terminat facultatea, o să îmi fie dor de colegi, dar nu o să fiu foarte nostalgic. Facultatea a fost un pas de pregătire pentru viața reală, și-a avut rolul ei, dar acuma vine următorul pas în viață și vom vedea peste 3 luni dacă mi-am însușit bine lecțiile importante.